ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγήτρια του ΑΠΘ καταγγέλλει ότι φοιτητές την κρατούσαν όμηρο

Καθηγήτρια του ΑΠΘ καταγγέλλει ότι φοιτητές την κρατούσαν όμηρο
Intime / φωτογραφία αρχείου

Η καθηγήτρια καταγγέλλει ότι φοιτητές την κράτησαν όμηρο επί ένα δίωρο, επειδή... «έκοψε» πολλούς στο μάθημά της.

Ομηρεία από φοιτητές στο γραφείο της στο ΑΠΘ καταγγέλλει καθηγήτρια Ψυχολογίας, η οποία είπε ότι την απειλούσαν και την εκβίαζαν διότι «έκοψε» το 28% των φοιτητών στο μάθημά της.

Η καθηγήτρια κρατήθηκε όμηρος για περίπου δύο ώρες το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ οι φοιτητές απαιτούσαν αναβαθμολόγηση στα γραπτά τους. «Μου ζήτησαν να μη βάλω αρνητική βαθμολογία στην περίπτωση λαθεμένης απάντησης σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής – κάτι πολύ συνηθισμένο για τον συγκεκριμένο τύπο εξέτασης», εξήγησε η καθηγήτρια.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα θέλει να επιβάλει με τη βία τις θέσεις της. «Διακόπτουν τα μαθήματα. Το ίδιο συμβαίνει στις γενικές συνελεύσεις.»

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι η καθηγήτρια τελευταία στιγμή αποφάσισε να ορίσει ως βάση για το μάθημά της το 6,5 με αποτέλεσμα πολλού να «κοπούν». Σημειώνουν επίσης ότι αρκετοί από αυτούς χρωστούν μόνο αυτό το μάθημα και θέλουν να πάρουν πτυχίο. Επίσης, ισχυρίζονται ότι η κινητοποίησή τους ήταν προγραμματισμένη και ήταν ενήμερη και η καθηγήτρια.

Η καθηγήτρια στη συνέλευση του τμήματός της καταδίκασε το περιστατικό. Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου ανέφερε ότι πρόκειται για μια αήθη επίθεση από συγκεκριμένες ομάδες. «Αμαυρώνουν το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο», τόνισε.