ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πληροφορίες για «μοιραίο καλώδιο» που προκάλεσε το δυστύχημα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πληροφορίες για «μοιραίο καλώδιο» που προκάλεσε το δυστύχημα
INTIME

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων αναζητούν άπαντες.

Τουλάχιστον 26 νεκροί και 85 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός της σύγκρουσης δύο τρένων στα Τέμπη τη νύχτα της Τρίτης. Το πώς έφτασε η επιβατική αμαξοστοιχία να βρεθεί στην ίδια γραμμή με την εμπορική, σε αντίθετες κατευθύνσεις, και να προκληθεί η μετωπική σύγκρουση είναι η απορία όλων. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο το δυστύχημα να προκλήθηκε από την πτώση ενός καλωδίου και κατ’ επέκταση από ένα ανθρώπινο λάθος.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης (28/2) στα Παλαιοφάρσαλα φέρεται να υπήρξε πρόβλημα στις γραμμές των τρένων, καθώς ένα καλώδιο που μεταφέρει ρεύμα στις ράγες είχε πέσει και αυτό προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία των τρένων.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως αυτό το καλώδιο που είχε πέσει, είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει η αλλαγή στα κλειδιά των γραμμών χειροκίνητα και όχι μηχανικά. Εκεί εικάζεται ότι μπορεί να έχει γίνει το ανθρώπινο λάθος, που οδήγησε στη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, με σφοδρότητα, και να προκληθεί αυτή η ανείπωτη τραγωδία.