ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: «Είδαμε φωτιά στα πρώτα βαγόνια» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών

Τραγωδία στα Τέμπη: «Είδαμε φωτιά στα πρώτα βαγόνια» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Επιβάτες που βγήκαν ζωντανοί από μοιραίο τρένο στα Τέμπη περιγράφουν τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν.

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες επιβαινόντων στη μοιραία αμαξοστοιχία Ιντερσίτι που συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο έξω από τα Τέμπη και στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 40 ανθρώπους.

Επιβάτες που βγήκαν ζωντανοί από μοιραίο τρένο περιγράφουν τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν.

Όπως είπε ο Στέφανος Γωγάκος, επιβάτης του 5ου βαγονιού στης επιβατικής αμαξοστοιχίας, «μόλις φτάσαμε στα Τέμπη ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, αναταράχτηκε το βαγόνι, είδαμε τη φωτιά στα πρώτα βαγόνια και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού. Έσπασαν όλα τα τζαμιά του βαγονιού μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έγινε ένας πανικός».

Μαρτυρία επιβάτιδας τρίτου βαγονιού - Βγήκαμε αρκετοί πριν ξεσπάσει η φωτιά

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών που βγήκαν ζωντανοί από τα κατεστραμμένα βαγόνια του επιβατικού τρένου που συγκρούστηκε τα ξημερώματα με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός από το σιδηροδρομικό δυστύχημα είναι 32 νεκροί και 85 τραυματίες, ενώ οι Πυροσβέστες πραγματοποιούν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό κι άλλων επιβατών.

Στην τηλεόραση του Action 24 μίλησε τραυματίας επιβάτιδα η οποία επέβαινε στα πρώτα βαγόνια τονίζοντας ότι αρκετοί ήταν οι επιβάτες που βγήκαν από αυτά τραυματίες.

«Έχω κάποια ράμματα στην πλάτη και είμαι με οξυγόνο προληπτικά. Ήταν πολύ ξαφνικό ήταν μια σύγκρουση, έσπασαν τα τζάμια αναποδογυρίσαμε. Καθόμουν με ένα φίλο μου, βγήκε από τους πρώτους και απεγκλώβισε κι εμένα, όταν ξέσπασε η φωτιά κρυφτήκαμε κάτω από το βαγόνι, από το εμπορικό τρένο», ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις