ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη - Ζωή Ράπτη: Ακόμα και ψυχολόγοι χρειάστηκαν υποστήριξη

Τέμπη - Ζωή Ράπτη: Ακόμα και ψυχολόγοι χρειάστηκαν υποστήριξη

Τέμπη: «Μια ψυχολόγος κατέρρευσε την πρώτη ημέρα δίπλα στου συγγενείς», δήλωσε η Ζωή Ράπτη

Το μέγεθος της τραγωδίας των Τεμπών είναι τέτοιο που ακόμα και οι ψυχολόγοι χρειάστηκαν υποστήριξη όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

«Όλοι οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν εκεί, πυροσβέστες και ειδικές δυνάμεις και οι ίδιοι οι ψυχολόγοι χρειάστηκαν υποστήριξη», δήλωσε η κυρία Ράπτη.

«Μια ψυχολόγος κατέρρευσε την πρώτη ημέρα δίπλα στου συγγενείς. Κι εμείς βιώσαμε τον πόνο από την πρώτη στιγμή. Δώσαμε πρακτικές συμβουλές όπως το να βρουν οι επιζώντες τα πράγματα τους ενώ άλλοι ρωτούσαν για τους συνεπιβάτες τους», συμπλήρωσε

«’Εχουμε μιλήσει με 192 επιβαίνοντες και οκτώ έχουν ήδη επικοινωνήσει μετους ειδικούς ψυχολόγους της γραμμής 10306 ενώ προβλέπεται δυνατότητα να έχουν υποστήριξη για όσο χρειάζεται. Είναι μακρύς ο δρόμος για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε τέτοια τραγική στιγμή ειδικά για όσους έχασαν δικό τους άνθρωπο», είπε για τις οικογένεις των θυμάτων.

Σχετικά με την Τριμελή επιτροπή και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλά και την παραίτηση του μέλους της Θανάση Ζηλιασκόπουλου και την άμεση αντικατάστασή του, η Ζωή Ράπτη απάντησε:

«’Επρεπε να συσταθεί επιτροπή χρησιμοποιώντας ειδικούς όπως ο Καθηγητής Μεταφορών-Παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η κυβέρνηση τοποθέτησε ανθρώπους αναγνωρισμένου κύρους και όλα τα μέλη είναι αδέκαστα».