ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτό είναι το έγγραφο που δεν έστειλε ο σταθμάρχης

Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτό είναι το έγγραφο που δεν έστειλε ο σταθμάρχης

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις παραλείψεις και τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία με τη σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη

Όσο περνούν οι μέρες αποκαλύπτονται οι δεκάδες παραλείψεις και τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στην ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αποκάλυψε μία ακόμη παράλειψη που οδήγησε στην τραγωδία.

Το Mega αποκάλυψε ένα έγγραφο που αν είχε παραδοθεί στα χέρια του μηχανοδηγού θα είχε αποτρέψει την εθνική τραγωδία αλλά, δυστυχώς, ούτε αυτό συνέβη.

Το έγγραφο αυτό πρόκειται για το δελτίο ειδοποίησης με τον 1001, το έγγραφο αυτό είναι υποχρεωμένος να το παίρνει ο κάθε σταθμάρχης και μηχανοδηγός και μετά να φεύγει.

Πάνω - πάνω στο έγγραφο αυτό πρέπει να γράφει τον αριθμό της αμαξοστοιχίας, μετά το δρομολόγιο και πέρα από αυτό πού θα κινηθεί το τρένο.

Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι τριπλότυπο, και αποτελεί ακόμη μία ακόμη δικλείδα ασφαλείας που δεν ακολουθήθηκε και παρακάμφθηκε με δολοφονικά αποτελέσματα.

Ο σταθμάρχης κατά την κατάθεσή του φαίνεται να δέχθηκε κατά την διάρκεια της κατάθεσης του σωρεία ερωτήσεων που ήταν τεχνικού χαρακτήρα.

Τέλος, φαίνεται να επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι θα έπρεπε το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης της επιβατικής με την εμπορική αμαξοστοιχία να είναι δύο σταθμάρχες στην βάρδια.

Δείτε το βίντεο του Mega

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων - «Περνούσαν από πάνω μου για να βγουν έξω»

Τέμπη: Πλήρωσαν 25 εκατ. ευρώ το σύστημα που θα φρέναρε αυτόματα τα τρένα και το άφησαν άχρηστο

Τέμπη: «Να λάμψει η αλήθεια για όλες τις ψυχές...» – Συγκλόνισε πάλι ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας