ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Οι μηχανοδηγοί δεν πρόλαβαν να κάνουν απολύτως τίποτα»

Τέμπη: «Οι μηχανοδηγοί δεν πρόλαβαν να κάνουν απολύτως τίποτα»

Ο κ. Χαχάμης εκτίμησε ότι «δεν υπήρξε πέδηση» και ότι ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Για την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θωμάς Χαχάμης, ο οποίος τόνισε ότι οι μηχανοδηγοί των τρένων δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν.

Ο κ. Χαχάμης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, εκτίμησε ότι «δεν υπήρξε πέδηση», ενώ εξήγησε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να δει το ένα τρένο το άλλο, παρά μόνο όταν θα ήταν σε απόσταση 5 μέτρων.

«Το βράδυ όταν συναντιούνται δύο τρένα, δεν βλέπεις αν είσαι από τη μία γραμμή ή από την άλλη. Αυτό το βλέπεις μόνο όταν πλησιάζεις στα πέντε μέτρα. Εγώ πιστεύω ούτε καν το είδαν, γιατί έβγαινε ο ένας από γαλαρία και ο άλλος το ίδιο, δηλαδή από τούνελ, ο ένας από την εθνική οδό, γιατί εκεί περνά η εθνική οδός πάνω και από την άλλη πλευρά είναι το τούνελ που έρχεσαι από τον σταθμό της Ραψάνης, που είναι το μεγάλο τούνελ, 4 χιλιόμετρα. Λοιπόν, αποκλείεται αυτοί να είδαν ο ένας τον άλλον γιατί έχει και μια στροφή εκεί. Θα πρέπει κάποια στιγμή ο ένας να είδε τον άλλον σε δευτερόλεπτα, που δεν πρόλαβε να κάνει απολύτως τίποτα».

Σχετικά με το αν κάποιος από τους μηχανοδηγούς, με την εμπειρία που είχαν, υποψιάστηκε πως κάτι δεν πάει καλά, ο κ. Χαχάμης είπε: «Έχει θεωρηθεί και το άκουσα από συναδέλφους, ότι ο συγκεκριμένος μηχανοδηγός πήρε τηλέφωνο έναν άλλο συνάδελφο και τον ρώτησε αν είναι στο εμπορικό επάνω, γιατί αυτός γνώριζε ότι ερχόταν το εμπορικό, αλλά δεν ήξερε πού ήταν, γιατί τα εμπορικά πάντα έχουν καθυστερήσεις και επιβεβαίωσε ο άλλος ότι δεν είναι αυτός. Κάτι τέτοιο ειπώθηκε, που σημαίνει ότι επειδή είχε την εμπειρία ο αείμνηστος Κουτσούμπας, νομίζω ότι μάλλον είχε υποψιαστεί, αλλά δεν πρόλαβε γιατί ήταν 12 λεπτά, η διαδρομή ήταν πάρα πολύ σύντομη».

Σχετικές ειδήσεις