ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Στέρεψαν τα δάκρυα στις κηδείες των θυμάτων – Σήμερα το «αντίο» στον 59χρονο μηχανοδηγό

Τέμπη: Στέρεψαν τα δάκρυα στις κηδείες των θυμάτων – Σήμερα το «αντίο» στον 59χρονο μηχανοδηγό
INTIME

ΤέμπηΣε κλίμα απέραντης οδύνης και θλίψης τελέστηκαν χθες Δευτέρα (6/3) οι κηδείες των θυμάτων του σιδηροδρομικούς δυστυχήματος στα Τέμπη - Σήμερα (7/3) θα γίνει η κηδεία του μηχανοδηγού του επιβατικού τρένου, Γιώργου Κουτσούμπα που σκοτώθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη

Νέοι, αθώοι άνθρωποι οδηγήθηκαν και χθες στην τελευταία τους κατοικία αφού έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο στην μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία της χώρας, μετά από ένα από ένα ανθρώπινο λάθος και από ένα ανάλγητο κράτος που χρόνια τώρα δεν έκανε το παραμικρό για να βελτιώσει τις συγκοινωνίες με το τρένο.

Σήμερα (7/3) θα γίνει η κηδεία του μηχανοδηγού του επιβατικού τρένου, Γιώργου Κουτσούμπα που σκοτώθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη

Η κηδεία θα τελεστεί στις 15:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, στην Αμαλιάδα. Ο Γιώργος Κουτσούμπας άφησε πίσω του τη σύζυγό του και τρεις κόρες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος Χρίστος Βασιλόπουλος αποκάλυψε ότι ο άτυχος μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας είχε ζητήσει αυτό το δρομολόγιο προκειμένου να βρεθεί κοντά στις δύο του κόρες που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη.

«Μου είπαν για παράδειγμα ότι ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου ζήτησε και πήγε σε αυτό το τρένο, επειδή τα δύο του κορίτσια σπούδαζαν στη Θεσσαλονίκη. Ήταν η πρώτη του μετάθεση στην πραγματικότητα. Και το τέλος της ζωής του», ανέφερε αρχικά ο Χρίστος Βασιλόπουλος.

Στη συνέχεια: «Μιλάω για τον μηχανοδηγό που ρώτησε, “βλέπω κόκκινο να περάσω;”, να περάσεις».

Λαοθάλασσα» στην κηδεία του Κυπριανού Παπαϊωάννου στην Κύπρο

Το πρωί της Δευτέρας (6/3), στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Αυγόρου, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον Κυπριανό Παπαϊωάννου με τον πατέρα του, ιερέα, να συμμετέχει στην εξόδιο ακολουθία. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου η παράκληση της οικογένειας του εκλιπόντος σε όσους παρέστησαν στην κηδεία ήταν να φορούν λευκά ρούχα κατά την εξόδιο ακολουθία.

Ο Κυπριανός ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά του ιερέα της κοινότητας Αυγόρου πατήρ Χριστόδουλου. Είχε μεταβεί με την αρραβωνιαστικιά του στην Άνδρο, μέσω Αθηνών, προκειμένου να ευλογήσουν τα στέφανα του γάμου τους, που είχε οριστεί για τις 27 Αυγούστου του 2023, όταν ο 23χρονος θα αποφοιτούσε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην Πάφο η κηδεία της Αναστασίας Αδαμίδη

Η κηδεία της Αναστασίας Αδαμίδη τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο.

Η παράκληση της οικογένειας της εκλιπούσης ήταν όπως αντί στεφάνων να γίνουν εισφορές για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στις κηδείες παρέστη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Και οι δύο οικογένειες είχαν ζητήσει από μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν την επιθυμία τους να μην καλυφθεί δημοσιογραφικά η νεκρώσιμος ακολουθία και ταφή.

Καρδίτσα: Θρήνος στην κηδεία του 21χρονου Τάσου

Η τελευταία πράξη του δράματος για τον 21χρονο Αναστάσιο Κουτσόπουλο γράφτηκε χθες στην Καρδίτσα. Η κηδεία του αδικοχαμένου Τάσου γίνεται στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε κλίμα οδύνης.

Πλήθος κόσμου, είπε το τελευταίο «αντίο» στον 21χρονο Τάσο, τον (δεύτερο) νεαρό Καρδιτσιώτη που ταυτοποιήθηκε ύστερα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο 21χρονος φοιτητής, είχε πάει στην Καρδίτσα για το τριήμερο της Αποκριάς και επέβαινε στη φονική αμαξοστοιχία, επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε.

Η εικόνα με το λευκό φέρετρο είναι σπαρακτική. Με δάκρυα στα μάτια και λουλούδια στα χέρια συγγενείς, φίλοι, μαθητές και πλήθος κόσμου αποχαιρετούν στο τελευταίο του «ταξίδι», τον 21χρονο Τάσο.

Μέσα κι έξω από τον ιερό ναό, κυριαρχεί ο πόνος και απέραντη η θλίψη…

Το φέρετρο συνόδεψαν φίλοι του Τάσου με μηχανές μιας και ήταν η μοτοκίνηση το αγαπημένο του χόμπι, ενώ τα καταστήματα από τη μία το μεσημέρι σε όλους του δήμους της Καρδίτσας παρέμειναν την ώρα της κηδείας κλειστά σε ένδειξη πένθους.

Εκατοντάδες μαθητές με βουρκωμένα μάτια και ένα λουλούδι στο χέρι, καθώς τα μαθήματα στα σχολεία είχαν λήξει στις 12:00, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον φοιτητή που σπούδαζε στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται το ΑΠΘ θρηνεί δώδεκα φοιτητές και άλλους 26 που τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Μαμά θα αργήσω κοιμήσου…», φέρεται να είναι το τελευταίο μήνυμα προς τη μητέρα του επειδή είχε καθυστερήσει να ξεκινήσει η αμαξοστοιχία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι συγγενείς του.

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του αστυνομικού που σκοτώθηκε μαζί με τον 15χρονο γιο του

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, για να πει το τελευταίο αντίο στον 54χρονο αστυνομικό Βαγγέλη Μπουρνάζη και στον 15χρονο γιο του, που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος είναι ο πατέρας του νεαρού που ξέσπασε μπροστά στις κάμερες μετά την τραγωδία στη Λάρισα, λέγοντας: «Ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό».

Khdeia_tempi_grtimes1.jpg
grtimes.gr

Ο 54χρονος έφυγε από την Αστυνομία πριν από περίπου έναν χρόνο. Ήθελε να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί στην ανατροφή του ανήλικου γιου του. Επέστρεφαν από ταξίδι στην Αθήνα. Είχε καημό να δει την εγγονή του, την τριών μηνών κόρη του μεγάλου του γιου.

grtimes.gr
grtimes.gr

Στον γυρισμό έκλεισε κουκέτα μαζί με τον γιο του. Τα τρία του παιδιά ήταν όλη του η ζωή. Πριν από δύο χρόνια έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο και του στοίχισε πολύ η απώλεια μα κατάφερε και στάθηκε ξανά στα πόδια του. Μέσα από τα παιδιά του, έπαιρνε κι ο ίδιος ζωή.

grtimes.gr
grtimes.gr

Ο Βαγγέλης Μπουρνάζης υπηρετούσε στην Τροχαία Λητής. Άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για έναν υποδειγματικό αστυνομικό και έναν άξιο οικογενειάρχη. Περιγράφουν με τα πιο θερμά λόγια τον αγώνα που έδωσε στο πλευρό της συζύγου του. Θαυμάζουν το πόσο περήφανος ήταν για τα παιδιά του και με πόση αγάπη τα μεγάλωσε.

Ράγισαν καρδιές στην Καλαμαριά στο στερνό αντίο στον Νικήτα και την Καλλιόπη

Σε κλίμα άφατου πόνου οι τραγικοί γονείς, τα αδέλφια, οι συγγενείς, οι φίλοι αλλά και σύσσωμη η κοινωνία της Καλαμαριάς είπε το στερνό αντίο στον Νικήτα και την Καλλιόπη.

Από νωρίς χθες στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο κέντρο της Καλαμαριάς συνέρρεαν άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια για να στηρίξουν τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων νέων που ήταν ζευγάρι στη ζωή και οι γονείς τους αποφάσισαν να τους πουν μαζί το τελευταίο αντίο, σε μία εξόδιο ακολουθία όπου τον βουβό πάνδημο πόνο διέκοπταν μονάχα τα αναφιλητά.

Ο 23χρονος υποπυροσβέστης Νικήτας Καραθεοδώρου και η 23χρονη φοιτήτρια του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, Καλλιόπη Πορφυρίδου τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου ανέβαιναν με το τρένο στη Θεσσαλονίκη καθώς εκείνος είχε ρεπό και εκείνη επέστρεφε στα μαθήματά της, όμως η μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη έκοψε το νήμα της ζωής τους τόσο άδικα και πρόωρα. Και οι δύο βρίσκονταν στο βαγόνι-εστιατόριο του τρένου.

Ανατριχιαστική λεπτομέρεια πως τα δύο παιδιά ταξίδευαν στο πέμπτο βαγόνι, όμως είχαν πάει για λίγο στο κυλικείο, όπου και τους βρήκε η φονική σύγκρουση.

Φίλοι και των δύο παιδιών από την Καλαμαριά, αλλά και τον Λαγκαδά όπου ο Νικήτας ήταν ενεργό μέλος της Χορευτικής Ομάδας Πολιτιστικού Οργανισμού «Μυγδονία», καθώς ο πατέρας του με καταγωγή από τον Αγ. Βασίλειο Λαγκαδά είναι ο δάσκαλος των χορευτικών τμημάτων, συμφοιτητές της Καλλιόπης, συνάδελφοι του Νικήτα στο Πυροσβεστικό Σώμα και πλήθος απλών ανθρώπων, με ένα λουλούδι στο χέρι και δάκρυα στα μάτια, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς οι δύο νέοι έσβησαν σε μια στιγμή.

"Κέλλυ μου, μη φοβάσαι. Εδώ είμαστε" Με μάτια δακρυσμένα υποδέχτηκε μαζί με πλήθος κόσμου το φέρετρο που κουβαλούσε την αγαπημένη της κόρη, την 23χρονη Καλλιόπη Πορφυρίδου η μητέρα της.

Την νεκρική σιγή στο προαύλιο της Εκκλησίας έσκιζε μόνο η κραυγή της "Κέλλυ μου, είμαστε εδώ όλοι. Μη φοβάσαι".

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στον ιερό ναό και η σορός του 23χρονου Νικήτα. Το φέρετρο τυλιγμένο με την ελληνική σημαία υποδέχτηκαν στην είσοδο φίλοι και συγγενείς, ενώ η μπάντα της Πυροσβεστικής το συνόδευε με πένθιμο εμβατήριο.

O Νικήτας Καραθεοδώρου ήταν εγγονός του Νικήτα Μαλιόγλου, του βετεράνου άσου του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Μάλιστα, η οικογένειά του είχε απευθύνει κάλεσμα αντί στεφάνων όσοι το επιθυμούν να καταθέσουν τα χρήματα στον Σύλλογο «Μιλάμε για τον Αυτισμό».

Τα δύο φέρετρα βγήκαν από τον ιερό ναό υπό τους ήχους της μπάντας της Πυροσβεστικής, ενώ το τυλιγμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο του Νικήτα κουβαλούσαν στους ώμους τους συναδελφοί του στην Πυροσβεστική, οι οποίοι έκλαιγαν με λυγμούς.

Στο προαύλιο της εκκλησίας συγκεντρώθηκαν δεκάδες εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι στη συνέχεια συνόδευσαν τον Νικήτα και την Κέλλυ στην τελευταία τους κατοικία, στα Κοιμητήρια της Καλαμαριάς.

«Λύγισε» η μητέρα της 50χρονης Μαίρης

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δεύτερας (6/3) στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου όπου τελέστηκε η κηδεία της 50χρονης Μαίρης Μουρτζάκη. Σύμφωνα με το cretapost.gr μόλις εμφανίστηκε το φέρετρο με τη σορό της άτυχης 50χρονης οι συγγενείς της «λύγισαν» ενώ τα ουρλιαχτά τους έσπασαν την σιωπή που επικρατούσε μέχρι τότε. Τραγική φιγούρα η μητέρα της 50χρονης, η οποία με δάκρυα στα μάτια έλεγε «παιδάκι μου, παιδάκι μου».

Θρήνος στην κηδεία της Ελπίδας Χούπα

Δάκρυσαν ακόμη και οι πέτρες στην κηδεία της 28χρονης Ελπίδας Χούπα, που ήταν μεταξύ των θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στην αδικοχαμένη νεαρή, χθες το απόγευμα στην Αταλάντη, στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Τραγικά πρόσωπα οι γονείς και τα δύο αδέλφια της, που από τύχη δεν πήραν το μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη, καθώς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν μαζί, αλλά ωστόσο μία βλάβη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή τους ανάγκασε να παραμείνουν πίσω, και έτσι άλλαξαν τα εισιτήρια για την επόμενη μέρα.

Οι συγγενείς, φίλοι και συμπατριώτες της 28χρονης Ελπίδας δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, καθώς κανείς δεν ήθελε να πιστέψει πως ένα κορίτσι που ήταν γεμάτο με όνειρα δεν θα βρίσκεται πλέον κοντά τους.

«Ράγισαν καρδιές» στην κηδεία του 22χρονου ποδοσφαιριστή Ιορδάνη Αδαμάκη

Σε κλίμα ανείπωτης θλίψης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Ιορδάνη Αδαμάκη, τον 22χρονο ποδοσφαιριστή που έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Η εξόδιος ακολουθία του νεαρού αθλητή που αγωνιζόταν στον ΑΟ Υπάτου στη Θήβα, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στα νεκροταφεία Καβάλας.

Ο Ιορδάνης Αδαμάκης βρισκόταν αρχικά ανάμεσα στους αγνοούμενους στο δυστύχημα.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η πρώην ομάδα του, Θεσπρωτός.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε πάρει μεταγραφή στον ΑΟ Υπάτου στη Θήβα τον τον Ιανουάριο

Πόνος και θλίψη στην κηδεία της 19χρονης Αναστασίας στα Καλάβρυτα

Στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην κοινότητα Λυκούρια Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε η κηδεία της άτυχης Αναστασίας Παπαγγελή, η οποία βρισκόταν στο επιβατικό τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη.

Το τελευταίο «αντίο» στην 19χρονη φοιτήτρια του ΑΠΘ, πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης, με συγγενείς, φίλους και κατοίκους της Λυκούριας να δίνουν το «παρών». Η Αναστασία Παπαγγελή είχε μεταβεί στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να είναι μαζί με την οικογένειά της και επέστρεφε με το μοιραίο τρένο στην Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε στην Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ.

Σχετικές ειδήσεις