ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Μύλος» με την αναρρωτική στον επιθεωρητή του σταθμάρχη – Δείχνει τον διευθυντή του ο γιατρός

Τέμπη: «Μύλος» με την αναρρωτική στον επιθεωρητή του σταθμάρχη – Δείχνει τον διευθυντή του ο γιατρός

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Μύλος» έχει δημιουργηθεί στην υπόθεση της αναρρωτικής άδειας που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας, ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, χωρίς μάλιστα να φαίνεται να τον έχει εξετάσει κανείς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, για την υπόθεση της χορήγησης αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Η ΕΔΕ βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο του Βόλου, ώστε να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χορηγήθηκε η αναρρωτική άδεια.
Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, ο γιατρός της Νευροχειρουργικής που φέρεται να έχει υπογράψει την αναρρωτική άδεια, ενώ το πρωί είχε να καταθέσει και ο διευθυντής της νευροχειρουργικής Νίκος Χαυτούρας. Ο Θάνος Πλεύρης έχει ξεκαθαρίσει πως αν τα ευρήματα της ΕΔΕ είναι σε βάρος των γιατρών αυτοί θα τεθούν σε αργία.

Τα πρώτα ευρήματα της έρευνας

Ο σιδηροδρομικός μολονότι έκτακτο περιστατικό δεν πέρασε ποτέ και δεν εξετάστηκε ποτέ από κανέναν γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Δεν έχει καταγραφεί στη λίστα του ΤΕΠ.

Αργά σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστό πως το όνομά του έχει καταχωρηθεί στις λίστες των «υπεράριθμων» που έσπευσαν να επισκεφθούν τον Επιμελητή στα εξωτερικά ιατρεία, την περασμένη Πέμπτη, αν και στα εξωτερικά ιατρεία οι ασθενείς εξετάζονταν κατόπιν ραντεβού, ενώ τα έκτακτα περιστατικά παραλαμβάνονται αποκλειστικά από το ΤΕΠ.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ εξιστορώντας τι έχει γίνει ο επιμελητής γιατρός φέρεται να είπε ότι ο επιθεωρητής μετέβη απευθείας στον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής Νίκο Χαυτούρα ο οποίος επειδή δεν είχε εξωτερικό ιατρείο την περασμένη Πέμπτη, με παραπεμπτικό που υπέγραψε και στο οποίο φέρεται να επισημαίνει ότι ο επιθεωρητής υποφέρει από «οσφυαλγία και είναι χρόνιο το πρόβλημα του», ζητούσε από τον Θ.Μ. να του χορηγήσει ένα μήνα αναρρωτική άδεια. «Το έκανα “καλή τη πίστει”, αφού μου το ζήτησε ο διευθυντής μου που είπε ότι τον εξέτασε», φέρεται να είπε ο γιατρός.

Διαψεύδει ο Χαυτούρας

Ο κ. Χαυτούρας μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για να λάβει την αναρρωτική άδεια, μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα. Ισχυρίζεται όμως ότι δεν υπάρχει πουθενά καμία υπογραφή του στην αναρρωτική άδεια και ότι τηρήθηκε η ιατρική δεοντολογία.

Το ερώτημα βέβαια είναι για ποιόν λόγο ο κ. Χαυτούρας δεν παρέπεμψε τον επιθεωρητή στο ΤΕΠ για να εξεταστεί από τους αρμοδίους γιατρούς, όπως προβλέπεται, ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες ότι η άδεια που χορηγήθηκε ήταν από το «παράθυρο», δίχως να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός που υπέγραψε την άδεια είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα από σήμερα νωρίς το πρωί και όταν έσκασε η «βόμβα» για ότι επίκειται έλεγχος για την αναρρωτική άδεια ο ίδιος φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στους συναδέλφους του ότι δέχτηκε να υπογράψει επειδή του ζητήθηκε από τον ανώτερο του στην κλινική.

Σχετικές ειδήσεις

«Βόμβα» Πλεύρη: Υποψήφιος κόμματος ο γιατρός που έδωσε αναρρωτική στον επιθεωρητή σταθμάρχη

Tέμπη: Έρευνα για τον γιατρό που έδωσε την αναρρωτική στον επιθεωρητή του σταθμάρχη της Λάρισας

Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του σταθμάρχη

Τέμπη: Ο επιθεωρητής Λάρισας πήρε αναρρωτική την επόμενη μέρα της μοιραίας σύγκρουσης