ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί η ΓΣΕΕ δεν συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης – Ζητά απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη

Γιατί η ΓΣΕΕ δεν συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης – Ζητά απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα θα διεξαχθούν την Τετάρτη (8/3), με τη ΓΣΕΕ να μην συμμετέχει σε αυτή καθώς την Πέμπτη (9/3) έχει προγραμματίσει το 38ο Συνέδριό της. «Καυτά» ερωτήματα για την τραγωδία στα Τέμπη από τη Συνομοσπονδία.

«Παραλύει» η Αθήνα, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, την Τετάρτη (8/3) καθώς έχουν εξαγγελθεί μια σειρά από απεργίες και κινητοποιήσεις, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τα ΜΜΜ, τα σχολεία, ο δημόσιος τομέας και αρκετοί ακόμα κλάδοι συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις οποίες, όμως, θα απέχει η ΓΣΕΕ. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, εξηγεί γιατί δεν συμμετέχει στην απεργία, όμως, υπογραμμίζει πως πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα «γιατί» της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η ανακοίνωση:

«Αύριο 8 Μάρτη μια σειρά Εργατικών Κέντρων και Σωματεία έχουν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μεθαύριο 9 Μάρτη είναι προγραμματισμένο το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, γεγονός το οποίο αφενός δεν βοηθά στην ενεργή εμπλοκή της, αφετέρου οι «καλοθελητές» κάθε απόφαση θα την ενέτασσαν σε εκλογικές σκοπιμότητες ή σε συνδικαλιστική υποκρισία.

Είμαστε στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται για να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι- όσο ψηλά και αν βρίσκονται-εμπλέκονται.

Στις εργασίες του Συνεδρίου κεντρικό θέμα θα αποτελέσει η εκπόνηση πλαισίου θέσεων για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και μέτρων για να μην ξαναθρηνήσουμε ζωές. Το πλαίσιο αυτό θα υποστηριχθεί και από απόφαση για απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

Είναι αδιανόητο να παρουσιαστούν επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος δηλαδή αδιαφάνεια, συγκαλύψεις, μεταθέσεις ευθυνών, καθυστερήσεις, που οδηγούν στη λήθη και η κοινωνία να έχει την πικρή γεύση της ατιμωρησίας των όποιων ισχυρών.

Τα Συνδικάτα είναι και θα είναι εδώ και όλες οι δυνάμεις τους θα πρέπει να υπηρετούν τη δική τους αυτόνομη στρατηγική, μακριά από εντάξεις στις κομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις.

Θέλουμε απαντήσεις στα ΓΙΑΤΙ

Θέλουμε απαντήσεις στο ΠΩΣ δε θα ξαναζήσει η χωρά τέτοιες τραγωδίες».