ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα Τέμπη: Τι έγινε το μοιραίο βράδυ με τις βάρδιες; Τι υποστηρίζουν οι δύο σταθμάρχες

Δυστύχημα Τέμπη: Τι έγινε το μοιραίο βράδυ με τις βάρδιες; Τι υποστηρίζουν οι δύο σταθμάρχες

Τέμπη: Νέα στοιχεία και πληροφορίες έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των δύο τρένων

Οι αποκαλύψεις που βγαίνουν στο «φως» για τις συνθήκες εργασίας στον σιδηρόδρομο μετά την τραγωδία στα Τέμπη δεν έχουν τέλος.

Οι δύο σταθμάρχες που είχαν τις προηγούμενες βάρδιες από τον προφυλακισμένο συνάδελφό τους μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα εξαντλητικά ωράρια στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Star, ο σταθμάρχης με τα αρχικά Τ.Χ., σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, αναγκάστηκε να αλλάξει τη βραδινή βάρδιά του που εκείνη τη μοιραία νύχτα σε πρωινή, καθώς ήταν εξαντλημένος από τα συνεχή μεροκάματα: δούλευε χωρίς ρεπό επί 20 ημέρες!

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι σταθμάρχες αναγκάζονταν να αλλάζουν μεταξύ τους τις βάρδιές τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις που είχαν.

Όσον αφορά τον επίμαχο σταθμάρχη της βραδινής βάρδιας με τα αρχικά Π.Κ., αυτός υποστηρίζει ότι είχε μια δύσκολη βάρδια και ότι χρειάστηκε να κάνει 35 διευθετήσεις τρένων, έχοντας μεγάλο φόρτο εργασίας. Πρόκειται για τον υπάλληλο που υποτίθεται ότι είχε βάρδια μέχρι τις 23:00 και σύμφωνα με τον προφυλακισμένο συνάδελφό του έφυγε 40 λεπτά νωρίτερα. Ο ίδιος βέβαια ισχυρίζεται ότι έφυγε κανονικά στην ώρα του.

Oι πρώτες ώρες του σταθμάρχη στη φυλακή - Με ποιους είναι στο κελί

Στις φυλακές Λάρισας βρίσκεται προφυλακισμένος ο σταθμάρχης που κατηγορείται για την τραγωδία στα Τέμπη.

Την ίδια ώρα, ο φύλακας διάβασης στην Αγιά έκανε μια σημαντική αποκάλυψη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο 59χρονος σταθμάρχης που κατηγορείται για το δυστύχημα στα Τέμπη παραμένει προφυλακισμένος στη Λάρισα. Αφού εξετάσθηκε απο ειδικό ψυχολόγο, για να διαπιστωθεί αν αντιμετωπίζει προβλήματα, τοποθετήθηκε σε κελί των φυλακών της Λάρισας, το οποίο μοιράζεται με τρεις ηλικιωμένους κρατούμενους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από τη διεύθυνση των φυλακών, είχε κριθεί πως πρέπει να τοποθετηθεί σε έναν ήσυχο και ασφαλή χώρο, με ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας, που να μην έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να δεχτεί επιθέσεις. Έτσι, ο 59χρονος περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας μόνος, προαυλίζεται κανονικά, είναι ήσυχος, δε δημιουργεί προβλήματα.

Tο πρώτο επισκεπτήριο που δέχθηκε ήταν από τη σύζυγό του, η οποία του πήγε ρούχα.

Τέμπη: «Ήμουν ο τελευταίος που είδε το τρένο»

Μια σημαντική αποκάλυψε έκανε ο φύλακας της διάβασης στην Αγιά, ο οποίος είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τη μοιραία αμαξοστοιχία, επτά λεπτά πριν την τραγωδία.

«Εγώ ήμουν ο τελευταίος που μίλησε και με τα παιδιά, γιατί μιλάμε μέσω ασυρμάτου. Η τελευταία συνομιλία που είχαμε ήταν: "Ελεύθερα 62 ελεύθερα, το πασάκι Αγιάς, καλό δρόμο παιδιά" και μου είπαν τα παιδιά "καλό βράδυ φίλε, καλή συνέχεια". Σε 5 – 7 λεπτά από δω, δηλαδή την απόσταση την δική μου, σε 7 λεπτά έγινε το ατύχημα», δήλωσε ο φύλακας.

«Εμείς είχαμε εντολή από τον σταθμάρχη ότι τα τρένα θα φυγουν από την κάθοδο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Θρίλερ για την αγνοούμενη Εριέττα - Το DNA των συγγενών της δεν έχει αντιστοιχηθεί ακόμη

Τέμπη: Ο σταθμάρχης δεν καταλάβαινε το σήμα που του έδινε το σταθμαρχείο του Παλαιοφάρσαλου

Τέμπη: «Έβαλα το παιδί μου χαμογελαστό στο τρένο και μου το έφεραν σε άσπρο φέρετρο»