ΕΛΛΑΔΑ

«Μαρία Τσάλλα»: Πίεζε για την εγγραφή της στο δημοτολόγιο Αλιβερίου -Τι λέει ο δήμαρχος στο Newsbomb

«Μαρία Τσάλλα»: Πίεζε για την εγγραφή της στο δημοτολόγιο Αλιβερίου -Τι λέει ο δήμαρχος στο Newsbomb

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη «Μαρία Τσάλλα». Τι είπε ο δικηγόρος στον οποίο κατέφυγε η Ρωσίδα κατάσκοπος για να γίνει δημότης Αλιβερίου.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη Ρωσίδα κατάσκοπο που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα», της οποίας τα χαρτιά τη δείχνουν να είναι από το Αλιβέρι ενώ στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασής της έλεγε ότι η μητέρα της ήταν από τον δήμο Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η γυναίκα εμφανίστηκε μία ημέρα στο ληξιαρχείο Αλιβερίου και ζήτησε να εγγραφεί στο δημοτολόγιο, ωστόσο υπήρξε κάποιο κώλυμα, καθώς χρειαζόταν χαρτί που να επιβεβαιώνει τον τόπο κατοικίας της.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αλιβερίου, Αθανάσιος Μπουραντάς, στο Newsbomb.gr, οι υπάλληλοι του ληξιαρχείου είδαν τη ληξιαρχική πράξη που τους προσκόμισε η «Μαρία Τσάλλα» στην οποία δεν υπήρχε δηλωμένο όνομα πατρός. Μάζεψαν υλικό για να εξετάσουν την περίπτωσή της και παράλληλα τη ρώτησαν γιατί ήθελε να εγγραφεί στο δήμο.

Επίσης, έστειλαν επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών για διευκρινίσεις σχετικά με το τι να κάνουν στην περίπτωσή της, που δήλωνε αγνώστου πατρός. Όταν πήραν την απάντηση, την ενημέρωσαν για τις προϋποθέσεις. Η «Μαρία Τσάλλα» εμφανίστηκε στο ληξιαρχείο μαζί με έναν δικηγόρο από την Αθήνα και, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, πίεζε τους υπαλλήλους για τα χαρτιά.

18-12-34-image-6415afc120c0a.jpg
Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της «Μαρίας Τσάλλα»

Ο κ. Μπουραντάς, επίσης, ότι φέρεται κάποια οικογένεια από την περιοχή να τη φιλοξενούσε, ενώ στη συνέχεια νοίκιασε ένα δωμάτιο, πιθανότατα για να χρησιμοποιήσει το μισθωτήριο ως απόδειξη για τον τόπο κατοικίας της.

Στην πορεία όμως κανείς δεν την είδε ξανά.

Τι είπε ο δικηγόρος που φέρεται να τη βοήθησε

Ο δικηγόρος που φέρεται να βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο να γίνει δημότης Αλιβερίου μίλησε στον ΣΚΑΪ, όπου ανέφερε πως τον πλησίασε για να του ζητήσει τη συμβουλή του γιατί ήθελε να γραφτεί στο δημοτολόγιο αλλά είχε προκύψει κάποιο κώλυμα.

«Δεν θυμόμουν τίποτα. Έγγραφα είχε αλλά η ληξίαρχος της είπε ότι πρέπει να αποδείξει τον τόπο κατοικίας της. Έπρεπε να φέρει ένα μισθωτήριο ή έναν λογαριασμό ρεύματος», είπε ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος.

Σημείωσε, επίσης, ότι, αν και δεν θυμάται, δεν ήταν εκείνος που τη φιλοξένησε προκειμένου να δηλώσει διεύθυνση κατοικίας.

Τέλος, είπε ότι από τότε δεν την είδε ξανά.

Σχετικές ειδήσεις