ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Έγγραφο με οδηγίες στο σταθμαρχείο της Λάρισας - Κανένας δεν τήρησε τους κανόνες

Τέμπη: Έγγραφο με οδηγίες στο σταθμαρχείο της Λάρισας - Κανένας δεν τήρησε τους κανόνες
GLOMEX

Ο 59χρονος σταθμάρχης και όσοι ήταν στη βάρδιά του δεν τήρησαν τους κανόνες που τους είχαν σταλεί σχετικά με τα τηλεγραφήματα

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το δυστύχημα των Τεμπών, μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που κόστισαν τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το MEGA στο σταθμαρχείο Λάρισας είχε αναρτηθεί ένα τηλεγραφικό φύλλο που ζητούσε από τους σταθμάρχες πρώτον τα τηλεγραφήματα να γράφονται στο βιβλίο τηλ/των καθαρά και ευανάγνωστα και δεύτερον τα τηλεγραφήματα μεσώ Ρ/Τα να να δίνονται καθαρά και να γίνεται η ανταλλαγή μεταξύ Σταθμάρχη και Μηχανοδηγού.

Όπως αποδείχθηκε ο 59χρονος σταθμάρχης όσο και οι προηγούμενοι συνάδελφοί του που ήταν σε εκείνη τη βάρδια, δεν ακολούθησαν κανέναν από αυτούς τους κανόνες.

Το έγγραφο συγκεκριμένο αναφέρει:

«Από: ΔΚ/ΥΥΚΚΝΕ/Τ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ, 130/ 18-07-2022

Προς σταθμούς Τμήματος επιθεώρησης Λάρισας και Βόλου

  1. Τα τηλεγραφήματα να γράφονται στο βιβλίο τηλ/των καθαρά και ευανάγνωστα.
  2. Τα τηλεγραφήματα μεσώ Ρ/Τα να να δίνονται καθαρά και να γίνεται η ανταλλαγή μεταξύ Σταθμάρχη και Μηχανοδηγού.»

Το συγκεκριμένο έγγραφο στάλθηκε στο σταθμαρχείο όταν η τηλεδιοίκηση δεν λειτουργούσε, εξαιτίας της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει το 2019. Επιπλέον για λόγους ασφαλείας υπήρχε η εντολή να υπογράφουν το δρομολόγιο τόσο ο οδηγός της αμαξοστοιχίας όσο και ο προϊστάμενος του συρμού.