ΕΛΛΑΔΑ

«Μπλόκο» στην επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου - Ποια δρομολόγια δεν θα γίνουν αύριο

«Μπλόκο» στην επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου - Ποια δρομολόγια δεν θα γίνουν αύριο
Eurokinissi

Άλυτα παραμένουν πολλά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο με κάποια δρομολόγια από αυτά που ανακοινώθηκαν ότι θα ξεκινήσουν τελικά να μην πραγματοποιηθούν

Από αύριο αναμένεται έπειτα από 22 ημέρες η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όταν δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η συνάντηση των εργαζομένων της Hellenic Train με τη διοίκηση της εταιρίας ολοκληρώθηκε, ενόψει της αυριανής επανέναρξης των δρομολογίων των τρένων και ο πρόεδρος μηχανοδηγών της Hellenic Train, ανέφερε κάποιες από τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Κώστα Γενηδούνια ορισμένα από τα δρομολόγια που έχουν ανακοινωθεί, τελικά δεν θα πραγματοποιηθούν, καθώς οι εργαζόμενοι δεν πήραν τις γραπτές διαβεβαιώσεις που ζήτησαν για να επιστρέψουν στο τιμόνι των συρμών.

Τα δρομολόγια που δεν θα γίνουν παρά την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου

«Τα δρομολόγια θα αρχίσουν στα σημεία που δεν έχουμε εκφράσει ενστάσεις εμείς οι μηχανοδηγοί και σε όλα τα κομμάτια που δεν υπάρχουν στα 9 σημεία στην επιστολή που δώσαμε στη δημοσιότητα. Υπάρχει η δική μας ένσταση για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα, στην γραμμή προς Στρυμόνα, Σέρρες – Δράμα, και υπάρχει και ένσταση δική μας που αφορά το κομμάτι των επικοινωνιών μέσα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γενηδούνιας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Δεν έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις και θεωρούμε ότι για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα και Σέρρες – Δράμα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις ισόπεδες διαβάσεις, με βραδυπορίες και με τις επικοινωνίες. Αυτό που γίνεται προσπάθεια να λυθεί είναι με τις επικοινωνίες».