ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Στο σταθμαρχείο Νέων Πόρων δεν λειτουργεί ο πίνακας τοπικής κυκλοφορίας

Τέμπη: Στο σταθμαρχείο Νέων Πόρων δεν λειτουργεί ο πίνακας τοπικής κυκλοφορίας
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Εικοσιμία ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη ξεκίνησαν τα δρομολόγια των τρένων, ωστόσο, τα προβλήματα στα σταθμαρχεία δεν έχουν λυθεί.

Ξεκίνησαν 21 ημέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη τα δρομολόγια των τρένων. Ο προαστιακός και τα τρένα τέθηκαν ξανά σε λειτουργία σήμερα (22/3) στις 4.45 το πρωί από τον Σταθμό Λαρίσης με προορισμό τον σταθμό της Οινόης.

Ωστόσο, στη λειτουργία δεν επανήλθαν όλοι οι σταθμοί. Ο προαστιακός της Κορίνθου δεν λειτούργησε, καθώς υπάρχει πρόβλημα στις σήραγγες με τον φωτισμό και τις επικοινωνίες. Επίσης, δεν γίνονται ακόμα δρομολόγια που διέρχονται από τα Τέμπη.

Από τον σταθμό των Νέων Πόρων δεν περνάει κανένα τρένο μέχρι στιγμής, καθώς όπως ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων θα γίνει σταδιακά. Στην πρώτη φάση επανεκκίνησης του σιδηρόδρομου έχουν δοθεί οι γραμμές Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια-Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια-Κάντζα, Αθήνα-Οινόη-Χαλκίδα.

Οι αρμόδιοι τονίζουν ότι η επανεκκίνηση θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια, ωστόσο πολλά από τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν σε σταθμούς και σταθμαρχεία δεν έχουν λυθεί και δεν προβλέπεται να λυθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα, στο σταθμαρχείο των Νέων Πόρων δεν υπάρχει πίνακας τοπικής κυκλοφορίας, εδώ και αρκετούς μήνες. Έτσι στην ουσία, πρόκειται για ένα «τυφλό» σημείο από το Πλατύ Ημαθίας μέχρι τον Δομοκό.

Σε αυτή την διαδρομή συμπεριλαμβάνεται και το σημείο της εθνικής τραγωδίας.

Από την άλλη πλευρά, σε λειτουργία είναι ο πίνακας τοπικής κυκλοφορίας στη Λάρισα. Όπως έχει τονίσει και ο ΟΣΕ, «η τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργεί αδιάλειπτα από τον Νοέμβριο του 2022». Αναφέρεται, δε, ότι η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που έλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ, άρχισε σταδιακά να φθίνει και να υπολειτουργεί από το 2015 μέχρι που κατέπεσε εντελώς τα επόμενα χρόνια.

«Στα μέσα του 2019 με την επανεκκίνηση της Σύμβασης 717, που είχε σταματήσει, ξεκίνησε το σύνολο των εργασιών για την καταρχήν ανάταξη και θέση σε λειτουργία των τοπικών Τηλεδιοικήσεων από τον ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟ μέχρι το ΠΛΑΤΥ, ώστε εν συνεχεία το σύνολο αυτών (15 στο τμήμα αυτό) να διασυνδεθεί σε ενιαία απεικόνιση και χειρισμό που θα αποτελέσει την ενιαία Τηλεδιοίκηση στο τμήμα από Δομοκό μέχρι Πλατύ», σημείωσε ο ΟΣΕ.