ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Μαρτυρίες για τον προπονητή τάε κβον ντο – «Έχουμε πάθει σοκ…»

προπονητής τάε κβον ντο
Το εσωτερικό της σχολής τάε κβον ντο, όπου ο 44χρονος φέρεται να ασελγούσε στα ανήλικα κορίτσια.
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

«Πάγωσαν» οι γείτονες του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη, όταν πληροφορήθηκαν τη σύλληψή του με την κατηγορία του βιασμού και της ασέλγειας σε ανήλικες μαθήτριες. «Δεν έχει θέση στον αθλητισμό», ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομοσπονδίας του αθλήματος.

Βίντεο/φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Έκπληκτοι και σοκαρισμένοι δηλώνουν τόσο πρώην μαθητές όσο και κάτοικοι στη γειτονιά της Ηλιούπολης, όπου διατηρούσε τη σχολή τάε κβον ντο ο 44χρονος προπονητής που συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού και της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων από το 2009 ως το 2020.

«Τώρα είμαι ενήλικος. Ήμουν εδώ από έξι χρονών, από το 2009, το 2010. Δεν είχαμε καταλάβει κάτι, δεν αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Τον γνωρίζαμε, εγώ προσωπικά είχα κοντινές σχέσεις. Τον έβλεπα συχνά και έξω, με χαιρετούσε, τον έβλεπα σαν φίλο μου», ανέφερε ένα από τα παιδιά που πέρασαν από τον σύλλογο τάε κβον ντο του 44χρονου Α.Δ., το οποίο δεν ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

«Δεν το περιμέναμε ποτέ, πάθαμε σοκ, αλήθεια. Δεν ξέραμε τίποτα πραγματικά. Είναι απίστευτο. Δεν είχαμε καταλάβει κάτι. Όπως συμπεριφερόταν σε εμένα, συμπεριφερόταν και στα κορίτσια. Φιλικά ήταν. Δεν είχαμε παρατηρήσει τίποτα ύποπτο, έχουμε πάθει σοκ», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις ατομικές προπονήσεις που συνιστούσε ο 44χρονος ο νεαρός απάντησε «Υπήρξαν ατομικές προπονήσεις, δεν ήταν μόνο κορίτσια εκεί. Όποιος ήθελε να κατέβει σε αγώνες έκανε παραπάνω προπόνηση».

«Θέλουν να τον εκθέσουν»

Κάτοικος της περιοχής, από την άλλη, εμφανίστηκε εντελώς έκπληκτη με τις κατηγορίες σε βάρος του 44χρονου. «Τι να σας πω για τον άνθρωπο αυτό; Ότι είναι καλός, ότι είναι εξαίρετος, ηθικός; Εμείς τον ξέραμε χρόνια. Στη γειτονιά μας, με μικρά παιδιά ασχολούταν και τώρα εδώ…»

Μάλιστα, αποκάλυψε πως η αδερφή της δούλευε ως καθαρίστρια στον σύλλογο τάε κβον ντο και γνώριζε καλά τον 44χρονο προπονητή. «Η αδερφή μου δούλευε εδώ πέρα στα γραφεία του. Καθάριζε τις Κυριακές που έκλεινε. Τον ξέραμε τον άνθρωπο, έχει ένα αγοράκι το έφερνε στο σχολείο, τον χαιρετούσαμε όταν ερχόταν με τη μηχανή. Εγώ βάζω το χέρι μου στη φωτιά, δεν υπάρχει περίπτωση να το έκανε αυτό. Ξέρω και τη γυναίκα του, αυτά τα πράγματα γιατί τα είπανε δεν ξέρω», είπε.

«Χρόνια έχει τη σχολή εδώ, θα έρθουν κι άλλοι να μιλήσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση, δεν ξέρω γιατί θέλουν να εκθέσουν τόσο άσχημα τον άνθρωπο αυτόν», τόνισε.

«Τέτοιοι άνθρωποι δεν ανήκουν στον αθλητισμό»

Στο σημείο βρέθηκε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ομοσπονδίας τάε κβον ντο, Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης. «Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να μιλάμε για τις διαχρονικές διακρίσεις του ελληνικού τάε κβον ντο και τα μετάλλια που φέραμε το Σαββατοκύριακο από τα τουρνουά, από το πρωί είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μιλάμε για πράγματα που δεν μας αρέσουν καθόλου μετά τη σύλληψη του προπονητή», ανέφερε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «Σαν ομοσπονδία δεν κρύψαμε ποτέ τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και μόνο η είδηση ότι ένας δικός μας προπονητής έχει πέσει σε τόσο σοβαρό παράπτωμα. Έχει μια παραβατικότητα την οποία δεν θέλουμε να πιστέψουμε αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια από τη στιγμή που έχει συλληφθεί. Νιώθουμε προδομένοι, γιατί στις πολεμικές τέχνες και ειδικά στο τάε κβον ντο, έχουμε δασκάλους. Ο δάσκαλος είναι ο άνθρωπος που είναι δίπλα στον αθλητή, όταν φεύγει από την οικογένειά του, ο δάσκαλος είναι δίπλα. Ο δεσμός του δασκάλου με τον αθλητή είναι μοναδικός και αυτή τη στιγμή έχει προδώσει όλα τα παιδιά του. Όλα τα παιδιά αυτά που ήταν στον σύλλογο και βλέπουν τον προπονητή τους, τον δάσκαλό τους, να έχει πέσει σε τόσο μεγάλη παραβατική συμπεριφορά».

Σε ερώτηση για το αν γνώριζε τον 44χρονο, απάντησε: «Τον γνώριζα και προσωπικά, γιατί ήμασταν και γείτονες στην Ηλιούπολη. Ήξερα ότι ήταν χωρισμένος, ότι αγαπάει πολύ το παιδί του, αλλά δυστυχώς δείχνει ότι δεν έχει επίγνωση του τι έκανε. Ένας νοήμων άνθρωπος σε μια κοινωνία που μαστίζεται από παραβατικές συμπεριφορές δεν θα έπρεπε να είναι αυτός ο πρωταγωνιστής μιας τέτοιας συμπεριφοράς. Ειδικά όταν διδάσκεις στα παιδιά πειθαρχία και σεβασμό. Δύο πράγματα που προάγει το τάε κβον ντο. Είναι κρίμα για τα παιδιά, για τα κορίτσια, τα οποία μάθαμε ότι πλέον είναι ενήλικα αλλά φανταζόμασταν τι θα πέρασαν τότε από τον συγκεκριμένο άνθρωπο».

Τέλος, ανέφερε πως η ομοσπονδία έχει προχωρήσει σε ενέργειες για να αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον προπονητή. «Όσα έχουν καταγγείλει και φέρεται να έχει κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δείχνουν ότι πέρασαν δύσκολες στιγμές. Η ομοσπονδία έχει κάνει ό,τι χρειάζεται για να του αφαιρέσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχουμε κάνει έγγραφο προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον κ. Αυγενάκη, για να του αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Τέτοιοι άνθρωποι δεν ανήκουν στον αθλητισμό».

Ξεσπά η αδερφή του προπονητή: «Θα καταλάβω αν το έκανε»

Με ρεαλισμό αντιμετωπίζουν την κατάσταση οι συγγενείς του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος διώκεται ποινικά για βιασμό και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων μαθητριών του. Συγκεκριμένα, η αδερφή του μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star και υποστήριξε πως έχει συγκλονιστεί με τις αποκαλύψεις. Μάλιστα, σχολίασε πως αν τον κοιτάξει στα μάτια θα καταλάβει αν ο αδερφός της είναι ένοχος για όσα κατηγορείται.

«Αντιμετωπίζω την κατάσταση ρεαλιστικά και όποιο κόστος μπορεί να έχει. Είμαι η αδελφή του Α. Έχουμε "πέσει από τα σύννεφα". Αν αποδειχθεί αυτό, είμαστε συγκλονισμένοι, τραυλίζουμε όλοι... Εγώ μία που θα δω τα μάτια του και μία που θα καταλάβω αν τα έχει κάνει. Μετά ας κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της. Είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω όποιον πει κάτι κακό για εμένα και τη μητέρα μου αν έχει κάνει όλα αυτά ο αδελφός μου. Είμαστε μια πολύ φτωχή οικογένεια, με ποιότητα και ήθος. Με αγάπη και αφοσίωση έχουμε μεγαλώσει», ανέφερε.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως ο 44χρονος έχει αντιμετωπίσει σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και έζησε άσχημες καταστάσεις με την εν διαστάσει σύζυγό του. «Είναι σε διάσταση με τη γυναίκα του, είχαμε και άλλα προβλήματα, άσχημες καταστάσεις. Έχουν ένα παιδάκι, ένα αγοράκι 7 ετών. Εκείνη έχει άλλα δύο από προηγούμενο γάμο», τόνισε.

Τέλος, η ίδια είπε πως τα παιδιά τον αγαπούσαν παρότι ήταν αυστηρός στα μαθήματα του τάε κβον ντο. «Ο Α. ξεκίνησε από 5 ετών να κάνει αυτό το άθλημα - από εκεί και πέρα άνοιξε τη σχολή του το 2004 - ήμουν και εγώ αθλήτρια, κάναμε και οι δύο πρωταθλητισμό. Ο Α. είχε μπει και στην εθνική ομάδα. Άνοιξε τη σχολή του και θυσίασε τη ζωή του γι’ αυτό το άθλημα επειδή αγαπούσε πολύ τα παιδιά και ήθελε να προσφέρει. Πολλά παιδιά έφευγαν από άλλες σχολές και πήγαιναν σε αυτόν. Προσέφερε στα παιδιά, ασχολούταν μαζί τους. Τα παιδιά τον αγαπούσα, ήταν και αυστηρός», εξήγησε.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του 44χρονου

Ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ασκήθηκε σε βάρος του προπονητή τάε κβον ντο ο οποίος διατηρούσε σχολή στην Ηλιούπολη.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος συνελήφθη βάση εντάλματος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σχετικές ειδήσεις