ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Κρήτη - Λαθροκυνηγός απείλησε με όπλο τους θηροφύλακες

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Κρήτη - Λαθροκυνηγός απείλησε με όπλο τους θηροφύλακες

Κρήτη: Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγα 24ωρα όταν ένα λαθροκυνηγός απείλησε με όπλο τους θηροφύλακες που επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Όπως αναφέρει το cretapost, όλα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής όταν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες πραγματοποιούσαν περιπολία σε περιοχή του χωριού Ρουσοχώρια του δήμου Μινώα Πεδιάδος, στην Κρήτη.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ εντοπίζουν ένα αγροτικό όχημα να κινείται, μ’ ένα άτομο στην καρότσα του το οποίο είχε προβολέα και ανίχνευε την περιοχή.

Καθώς δεν μπορούσαν οι θηροφύλακες να προσεγγίσουν εκείνη τη στιγμή το ύποπτο όχημα και επειδή κατάλαβαν ότι ανήκει σε γνώριμο άτομο –το οποίο είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου περί θήρας- αποφάσισαν να κατευθυνθούν στα Ρουσοχώρια και ν’ αναμένουν εκεί να επιστρέψει το όχημα και να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο.

Πράγματι, στις 00:15 περίπου της 25ης Μαρτίου, το εν λόγω όχημα εμφανίστηκε και στάθμευσε. Δύο εκ των θηροφυλάκων το πλησίασαν για τον έλεγχο.

Το άτομο που βρισκόταν στην καρότσα τράπηκε σε φυγή, κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο. Το καταδίωξε ο ένας θηροφύλακας, αλλά μετά από κάποια απόσταση γύρισε και έστρεψε το όπλο, απειλώντας το θηροφύλακα και στη συνέχεια διέφυγε.

Ο άλλος θηροφύλακας επιχείρησε να ελέγξει το όχημα και τους 2 επιβαίνοντες στην καμπίνα. Όμως ο οδηγός, με επικίνδυνες μανούβρες, που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του θηροφύλακα, κατάφεραν να διαφύγουν και αυτοί.

Οι θηροφύλακες αναγνώρισαν τον οδηγό και το άτομο στην καρότσα και υπέβαλλαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία. Τα άτομα αυτά, προσώρας, αναζητούνται.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στο εστιατόριο - Προειδοποίηση ή εκδίκηση;

Τέμπη: Καταθέτουν κι άλλοι συμβασιούχοι σταθμάρχες για τις βάρδιες

Τραγωδία στο Λαγονήσι: Νεκρός 66χρονος - Ήταν διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ