ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μπόμπολας: Πότε θα γίνει η κηδεία του

Γιώργος Μπόμπολας

Όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο «ΙΑΣΩ«: «Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Μπόμπολας μετά από νοσηλεία 8 ημερών»

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Μπόμπολα στις 13:00 στο Α’ Νεκροταφείο.

Όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο «ΙΑΣΩ«: «Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Μπόμπολας μετά από νοσηλεία 8 ημερών στην Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ. Ο Γιώργος Μπόμπολας νοσηλεύτηκε μετά από κάταγμα ισχίου για το οποίο υπεβλήθηκε σε χειρουργείο την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023. Λόγω των πολλαπλών οργανικών προβλημάτων, ο ασθενής νοσηλεύτηκε και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου».

Ο εκδότης τραυματίστηκε σοβαρά στο ισχίο και μπήκε στο χειρουργείο για να κάνει επέμβαση. Στη συνέχεια, μπήκε στην εντατική, όπου κατέληξε μετά από 24 ώρες.

Ο Γιώργος Μπόμπολας γεννήθηκε το 1928 στον Πειραιά με καταγωγή από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στις κατασκευές, την ενέργεια και τα ΜΜΕ, έχοντας ως κορωνίδες των επιχειρήσεών του τις εξής εταιρείες:

  • την Ελλάκτωρ, που προέκυψε μετά από τη συγχώνευση των Άκτωρ ΑΤΕ και Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ το 1999.
  • την Πήγασος Εκδοτική, στην οποία ανήκαν ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel (κατά 25%, έως τον Νοέμβριο του 2019, έπειτα από την εξαγορά του σταθμού εξολοκλήρου από την Alter Ego Mass Media Α.Ε.), οι εφημερίδες Έθνος και Ημερησία (έως το 2017), και μια σειρά ιστοσελίδων και περιοδικών εντύπων.