ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για κύκλωμα ψευδών γνωματεύσεων κατά χωρισμένων πατεράδων - Έρευνα του Αρείου Πάγου

Νέες αποκαλύψεις για κύκλωμα ψευδών γνωματεύσεων κατά χωρισμένων πατεράδων - Έρευνα του Αρείου Πάγου

Νέες αποκαλύψεις για μια ακόμα «φάμπρικα» ψευδών γνωματεύσεων από συγκεκριμένη ψυχολόγο, κατά χωρισμένων πατεράδων, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες από δεκάδες χωρισμένους πατέρες, οι οποίοι κατηγορούν μια συγκεκριμένη ψυχολόγο για την έκδοση ψευδών γνωματεύσεων περί ασέλγειας ή σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, από τους ίδιους.

Την υπόθεση διερευνά σε προκαταρκτικό στάδιο η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έπειτα από καταγγελία που υποβλήθηκε από 17 πατέρες.

Σε ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, μιλάνε πατέρες που βρίσκονται σε απόγνωση, πλήρως αποξενωμένοι από τα παιδιά τους.

Αυτό που ζητούν, είναι η δημιουργία ελεγκτικού μηχανισμού για τις γνωματεύσεις της συγκεκριμένης ψυχολόγου, καθώς και να κινηθεί πιο γρήγορα η Δικαιοσύνη για αυτές τις δίκες, έτσι ώστε να αποτραπεί η βλάβη στα παιδιά και η αποξένωση, να γίνουν μη αναστρέψιμες.

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος, η συγκεκριμένη ψυχολόγος βγάζει γνωματεύσεις... φασόν, έπειτα από ένα συγκρουσιακό διαζύγιο, για λόγους συνήθως εκδίκησης της μάνας προς τον πατέρα, και ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί έχουν αθωωθεί αμετάκλητα από τις φριχτές κατηγορίες.

«Τα παιδιά έτσι γίνονται θύματα υποβολής και επιστημονικής χειραγώγησης προκειμένου τελικά να κατηγορήσουν τον πατέρα τους. Κανείς δεν ελέγχει τη συγκεκριμένη ψυχολόγο που κινείται εκδικητικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ιδιαίτερης σημασίας, που δείχνει και τη διάσταση του τεράστιου αυτού κοινωνικού και δικαστικού ζητήματος, είναι το γεγονός ότι η παραπάνω υπόθεση είναι διαφορετική από αυτή που ανέδειξε πρόσφατα σε ρεπορτάζ το Newsbomb.gr.

Οι αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr, αφορούσαν μια διαφορετική «φάμπρικα» που έχει στηθεί, με σκοπό ουσιαστικά τη συκοφάντηση, καταδίκη, και τελικά άδικη εξόντωση διαζευγμένων πατεράδων, με θύτη τις πρώην συζύγους, οι οποίες, στοχεύουν να «κερδίσουν» τη μόνιμη κι αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών, ή ίσως κι άλλα οφέλη από διατροφές ή και αποζημιώσεις.

Συνένοχοι, οργανωτές, αυτουργοί και συνεργοί σε αυτή τη «φάμπρικα» είναι δικηγόροι και ψυχολόγοι -πρόκειται και για αξιωματικό-ψυχολόγο που εργάζεται και στην ΕΛ.ΑΣ. - ο οποίος πολύ πρόθυμα, όπως προκύπτει από βουλεύματα της ελληνικής δικαιοσύνης και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις σε ανώτατο επίπεδο- «κατασκευάζει» κατηγορίες περί… ασέλγειας του πατέρα προς το παιδί.

Σύμφωνα με κάποια πρώτα στοιχεία, ωστόσο, δεν αποκλείονται οι δύο ξεχωριστές «φάμπρικες» να σχετίζονται μεταξύ τους, μέσω της συνεργασίας ενός ολόκληρου κυκλώματος, για το οποίο η έρευνα έχει μόλις αρχίσει...

Σχετικές ειδήσεις