ΕΛΛΑΔΑ

Exit Poll 2023: Οι αντιδράσεις στα εκλογικά κέντρα – Χαμόγελα από τη μία, «παγωμάρα» από την άλλη

Exit Poll 2023: Οι αντιδράσεις στα εκλογικά κέντρα – Χαμόγελα από τη μία, «παγωμάρα» από την άλλη
Newsbomb.gr / Αναστασία Γκολέμη

Η ανακοίνωση του Exit Poll 2023 έφερε διαφορετικές αντιδράσεις στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννούλης

Στις 19:00 ανακοινώθηκε το κοινό Exit Poll για τις Εκλογές 2023, το οποίο δείχνει σαρωτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών έφερε και διαφορετικές αντιδράσεις στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων, στο κέντρο της Αθήνας.

Στη Νέα Δημοκρατία, όπως είναι λογικό, επικρατούσε ικανοποίηση αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία. Η «γραμμή», άλλωστε, που έχει δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν να μην υπάρχουν πανηγυρισμοί όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα απόψε το βράδυ.

Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, επικρατούσε «παγωμάρα». Όσοι από τους ψηφοφόρους του κόμματος βρέθηκαν στο Σύνταγμα παρακολουθούσαν εμβρόντητοι τις εκτιμήσεις των δημοσκόπων. Την ίδια ώρα, από την Κουμουνδούρου υπάρχει έντονη αμφισβήτηση για την εκτίμηση των Exit Polls, καθώς τονίζουν ότι έχουν διαφορετική πεποίθηση για τα αποτελέσματα.

Ικανοποίηση επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι το κόμμα φτάνει σε διψήφιο ποσοστό, ενώ θετικά αποδέχονται τα αποτελέσματα και στο ΚΚΕ. Στάση αναμονής τηρούν την ίδια ώρα στο ΜέΡΑ 25.