ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία της ερπετολόγου που δαγκώθηκε από οχιά

Θεσσαλονίκη: Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία της ερπετολόγου που δαγκώθηκε από οχιά

Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας της 39χρονης εθελόντριας ερπετολόγου, την οποία δάγκωσε οχιά, στην προσπάθειά της να απομακρύνει το φίδι από το 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 39χρονης, η οποία νοσηλεύεται στην Α' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μετά από δήγμα οχιάς που δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή, σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Η ασθενής συνεχίζει να υποστηρίζεται αναπνευστικά και αιμοδυναμικά και βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.

Το χρονικό

Η 43χρονη εθελόντρια ερπετολόγος κλήθηκε στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να εγκλωβίσει μια οχιά που εντοπίστηκε από καθηγητή.

Ένας καθηγητής αντιλήφθηκε ότι σε χώρο του σχολείου υπήρχε μια οχιά. Κάλεσε την Πυροσβεστική και από εκεί ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να ειδοποιήσει κάποιον ερπετολόγο.

Το ένα από τα δυο τηλέφωνα που έδωσε η Πυροσβεστική στον καθηγητή ήταν της 43χρονης. Η εθελόντρια ερπετολόγος προσφέρθηκε να μεταβεί στο σχολείο για να δεσμεύσει την οχιά. Η οχιά πρόλαβε και δάγκωσε την 43χρονη τη στιγμή που την έπιασε. Μόλις ο καθηγητής αντιλήφθηκε τι συνέβη ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Σε δυο λεπτά στο σημείο έφτασαν δυο μοτοσικλετιστές διασώστες.

Η ερπετολόγος στην προσπάθειά της να απομακρύνει το φίδι, εκείνο την τσίμπησε με αποτέλεσμα να πάθει αναφυλακτικό σοκ και να καταρρεύσει σε λίγα δευτερόλεπτα. Η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ τη διασωλήνωσε άμεσα και στη συνέχεια η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου και νοσηλεύεται.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ελεγχόμενη η κατάσταση της ερπετολόγου που δάγκωσε οχιά -Συμβουλές αν σε τσιμπήσει φίδι

Θεσσαλονίκη: Κρίσιμη η κατάσταση της 39χρονης που την τσίμπησε οχιά - Παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ

Θεσσαλονίκη: Ερπετολόγος εξηγεί το πώς μπορεί να βρέθηκε η οχιά στο σχολείο