ΕΛΛΑΔΑ

Εκπαιδευτικοί απειλούνται με έξωση από τους ιδιοκτήτες γιατί μισθώνουν τα ακίνητα σε τουρίστες

Εκπαιδευτικοί απειλούνται με έξωση από τους ιδιοκτήτες γιατί μισθώνουν τα ακίνητα σε τουρίστες
Pixabay

Πολλοί δάσκαλοι αναφέρουν ότι από τον Μάιο και μετά οι ιδιοκτήτες τους «πετάνε» έξω από τα σπίτια ώστε τα ακίνητα να γίνουν Airbnb για τους τουρίστες

Εκπαιδευτικοί αντιδρούν για τα ακριβά ενοίκια και τα ενιάμηνα συμβόλαια στα νησιά. Πολλοί δάσκαλοι αναφέρουν ότι από τον Μάιο και μετά οι ιδιοκτήτες τους «πετάνε» έξω από τα σπίτια ώστε τα ακίνητα να γίνουν Airbnb για τους τουρίστες.

Ο Θεόδωρος Μπαξεβανίδης δάσκαλος δημοτικού, ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου Πρόεδρος ΟΛΜΕ και ο Γρηγόρης Γερακαράκος Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ μίλησαν στο OPEN για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά.

Μιλώντας με προσωπική εμπειρία ο κ. Μπαξεβάνης ανέφερε ότι «έχω ενημερωθεί σε νησί ότι θα μείνω για 10μηνο, όμως υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που ήταν να φύγουν Ιούνιου και τους έδιωχναν Μάιο λόγω πολλών κρατήσεων» και συνέχισε «έχουμε ζητήσει από τους δημάρχους να επινοικιάζουν μικρά ξενοδοχεία ώστε να τα διαθέτουν στους συναδέλφους μας με κάποιο μικρό αντίτιμο».

Ο κ. Κωνσταντίνου σχολίασε πως «έχουν έρθει καταγγελίες στην ΟΛΜΕ αυτή την περίοδο για έξωση, για τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, αλλά και για άλλα μικρά νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων».

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: «Έξωση» στον τέως Κιτίου από την Μητρόπολη

Νάσος Ηλιόπουλος για απόπειρα έξωσης στα Πετράλωνα: «Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη»

Πάτρα: Της έκανε έξωση, βρήκαν δωμάτιο με σφαίρες σε διαμέρισμα