ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Τι είπαν στις απολογίες τους οι φερόμενοι ως δουλέμποροι

Ναυάγιο στην Πύλο: Τι είπαν στις απολογίες τους οι φερόμενοι ως δουλέμποροι

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκαν σήμερα, 20 Ιουνίου 2023, το πρωί οι 9 δουλέμποροι από το ναυάγιο της Πύλου

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας από τις 09:00 το πρωί οδηγήθηκαν οι 9 διακινητές για να απολογηθούν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την στιγμή στο γραφείο της ανακρίτριας βρίσκεται ο 9ος κατηγορούμενος με τους υπόλοιπους 8 να έχουν ήδη απολογηθεί.

Στη συνέχεια, και αφού έχουν τελειώσει με τις απολογίες τους, αναμένεται να πάνε στον εισαγγελέα ώστε να υπάρξει κοινή απόφαση - ανακριτή και εισαγγελέως - για το αν θα αποφυλακιστούν ή όχι.

Όλοι μέχρι στιγμής δηλώνουν αθώοι και ότι δεν είχαν συμμετοχή στο κύκλωμα παρά το γεγονός ότι αρκετοί από τους διασωθέντες τους κατονομάζουν και αναφέρουν ακόμα και τους διακριτούς ρόλους που είχαν στο πλοιάριο, αλλά και τα βασανιστήρια που τους έκαναν.

Ακόμα, ένας εξ αυτών ισχυρίζεται ότι «δεν ανήκω σε κανένα κύκλωμα, ξεκίνησα και εγώ το ταξίδι μου από την Αίγυπτο όπως και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες. Πλήρωσα κανονικά το εισιτήριό μου για να έρθω στην Ευρώπη, περίπου 7.000, Δεν ξέρω για ποιον λόγο με κατηγορούν»

Ένας άλλος αναφέρει ότι «προσπαθούσα να βάλω μία τάξη στο κατάστρωμα γιατί ήμασταν πολλά άτομα και συχνά γίνονταν φασαρίες. Δεν είμαι μέλος κυκλώματος. Ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου, προκειμένου να βοηθήσω να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι».

Σχετικές ειδήσεις