ΕΛΛΑΔΑ

Τα κυκλώματα διακινητών συνεχίζουν τη δράση τους και μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου

Τα κυκλώματα διακινητών συνεχίζουν τη δράση τους και μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου
IN–TIME.

Τα κυκλώματα των δουλεμπόρων λειτουργούν αδίστακτα, μην υπολογίζοντας –ούτε στο ελάχιστο– την ανθρώπινη ζωή.

Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την τραγωδία ανοικτά της Πύλου και το πολύνεκρο ναυάγιο αναφέρουν ότι έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 82 σοροί, ενώ, στην περιοχή επιχειρούν Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., μία φρεγάτα Π.Ν., τέσσερα παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) αεροσκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι βορειοδυτικοί εντάσεως 4 BF. Αναφορικά με τους εννέα συλληφθέντες, υπενθυμίζεται ότι έχει διαταχθεί η προσωρινή τους κράτηση.

Ωστόσο, τα κυκλώματα των δουλεμπόρων λειτουργούν… κανονικά, μην υπολογίζοντας –ούτε στο ελάχιστο– την ανθρώπινη ζωή, ενώ, πολύ συχνά εξαπατούν τους μετανάστες που θέλουν –με κάθε τρόπο, αλλά και κόστος– να μετακινηθούν προς την Ευρώπη· επικεφαλής ενός τέτοιου κυκλώματος ζητά 8.000€ για ταξίδι με προορισμό την Ιταλία, παρέχοντας ταυτόχρονα παραπλανητικά στοιχεία και εικόνες για τις συνθήκες αυτού του ταξιδιού.

Οι διακινητές συνεχίζουν τη δράση τους και μάλιστα, τη διαφημίζουν μαζί με τον… τιμοκατάλογο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN. Τα κυκλώματα ζητούν έως και 5.000€ για να μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, ενώ η τιμή «ανεβαίνει» κατά πολύ όταν πρόκειται για ταξίδι μέσω θαλάσσης προς τη γειτονική Ιταλία.

Σχετικές ειδήσεις