ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο με γιγαναιτία κύματα που «σάρωσαν» τη δημοφιλή Πλαζ της Πάτρας

Μυστήριο με γιγαναιτία κύματα που «σάρωσαν» τη δημοφιλή Πλαζ της Πάτρας
EUROKINISSI.

Άγνωστο τι συνέβη χθες το πρωί (22/06) στην Πλαζ της Πάτρας και σηκώθηκαν κύματα 2,5 μέτρων με αποτέλεσμα το νερό να… κατακλύσει την παραλία.

Το νερό έχει σχηματίσει λίμνες στη στεριά της θαλάσσιας περιοχής της Πλαζ στην Πάτρα και μάλιστα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτόπτες μάρτυρες διαβεβαίωσαν ότι όσο φθάνει το ανθρώπινο μάτι, καράβι δεν υπήρχε για να προκαλέσει κυματισμό, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Σηκώθηκαν τεράστια κύματα, το ένα πίσω από το άλλο. Ευτυχώς ήταν πρωί και δεν υπήρχε κόσμος στην περιοχή. Κάποιοι, όμως, που κολυμπούσαν, ένιωσαν τρόμο και βγήκαν άρον – άρον από την θάλασσα», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Ύστερα από κάποια λεπτά, το φαινόμενο εκτονώθηκε και η ηρεμία επανήλθε στη θαλάσσια περιοχή. Την ώρα εκείνη δεν φυσούσε, η θάλασσα δεν είχε τον παραμικρό κυματισμό μέχρι τη στιγμή που έγινε το… «κακό». Κάποιοι υποστήριξαν πως κάποιο ρεύμα υποθαλάσσιο προκάλεσε τα γιγαντώδη κύματα στην Πλαζ.

Δεν έχουν καταγραφεί πνιγμοί

Δύο ναυαγοσώστες εξακολουθούν να βρίσκονται σε δύο βάρδιες στην περιοχή της Πλαζ. Όμως, λόγω του καιρού, που μέχρι και προχθές (21/06) ήταν ανάστατος, δεν παρατηρήθηκε πολυκοσμία. Ίσως να αποτελεί και έναν από τους λόγους που δεν παρατηρούνται πνιγμοί ή ανασύρσεις ατόμων από τη θάλασσα σε κωματώδη κατάσταση.

Οι ναυαγοσώστες έχουν τοποθετήσει σημαδούρες στην Πλαζ, έτσι ώστε οι λουόμενοι και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι που συχνάζουν στην περιοχή να μην απομακρύνονται από τη στεριά. Ωστόσο, αρκετοί δεν υπακούν και φθάνουν σε απόμερα σημεία, με αποτέλεσμα να παρασύρονται από τα θαλάσσια κύματα και να κινδυνεύει η ζωή τους.

Σχετικές ειδήσεις