ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 4χρονη που την τσίμπησε οχιά - Τι λέει η γιαγιά της

Βόλος: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 4χρονη που την τσίμπησε οχιά - Τι λέει η γιαγιά της

Βόλος: Ο αντιοφικός ορός που έλαβε η μικρή της προκάλεσε αλλεργική αντίδραση με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ 

Σε απλό θάλαμο νοσηλεύεται πλέον η 4χρονη που την τσίμπησε οχιά στον προαύλιο χώρο εκκλησίας, καθώς βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με την υγεία της να βρίσκεται σε σταθερά καλή κατάσταση.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Αlpha, η 4χρονη ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή χωρίς να έχει εμφανίσει περαιτέρω αλλεργική αντίδραση.

Η γιαγιά της μικρής ήταν μαζί της όταν την δάγκωσε το φίδι. Λέει χαρακτηριστικά στον Alpha: «Είχα έξι εγγόνια μαζί μου, ήταν παρέα τα παιδάκια και έπαιζαν. Ήμαστε στο χωριό στην εκκλησία έπαιζαν και βρήκαν μία σκούπα και πήραν να σκουπίσουν κι ένα φαράσι κι εγώ τα βοηθούσα και η μικρή λέει γιαγιά να σε βοηθήσω. μόλις πήρε το φαράσι δεν πρόλαβε το κοριτσάκι το δάγκωσε μία οχιά, μου λέει γιαγιά κάτι με τσίμπησε».

«Εγώ δεν την είδα ήμουν δίπλα του κοιτά το χεράκι του δαγκωμένο και μπροστά μου είδα κουλουριασμένο το φίδι. το κοριτσάκι κρατούσε το φαράσι και πήγε και έπιασε το φίδι χωρίς να ξέρει τί ήταν. Πήρα τα μικρά ήρθα στο σπίτι πήρα τον γιο μου και ήρθε πήγαμε στο κέντρο υγεία στο Βελεστίνο από εκεί με ασθενοφόρο στον Βόλο και στον Βόλο μας την κράτησαν για αρκετές ώρες και μετά στο Ιπποκράτειο. Το μόνο που μου έλεγε ότι πονάει».

«Τώρα που συνήλθε τις μίλησα και μου είπε «Γιαγιά δεν ξαναπάμε στην εκκλησία», φοβήθηκε το κοριτσάκι».

Στον Alpha μίλησε και η Αναστασία Αναστασίου, Διευθυντρια παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Βόλου.

«Υποχώρησε η αλλεργική αντίδραση. Εξάλλου η πρώτη ήταν από τον αντιοφικό ορό. Ο ορός αυτός δεν είναι πανάκεια, δεν είναι πάντα συμβατός. Για να γίνει πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, καταρχάς να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για τσίμπημα παιδιού», εξηγεί .

Όπως λέει, «ο ορός αυτός είναι από άλογο και ένα ζώο δεν μπορεί να είναι πάντα συμβατό με έναν άνθρωπο γιαυτό χρειάζεται τεστ συμβατότητας και το παιδί να βρίσκεται κοντά σε ΜΕΘ σε νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί το αναφυλακτικό σοκ».