ΕΛΛΑΔΑ

Άμεση διερεύνηση των συμβάντων στο σιδηροδρομικό δίκτυο - Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Άμεση διερεύνηση των συμβάντων στο σιδηροδρομικό δίκτυο - Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως διευκρινίζεται δεν υπήρξε κίνδυνος για την ακεραιότητα των επιβατών, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΣΕ να διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια των συμβάντων.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Hellenic train, τα ανωτέρω περιστατικά που σημειώθηκαν στις 28.06.2023 και στις 29.06.2023, αφορούν αντίστοιχα σε μη ολοκλήρωση διπλής σύζευξης μεταξύ αμαξοστοιχιών και σε ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς».

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου και θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση.

Τι είχε συμβεί

Το τρένο αναχώρησε στις 10:15’ το πρωί της Πέμπτης (29/6) από τη συμπρωτεύουσα και γύρω στις 12:45’ το μεσημέρι βρισκόταν στη σήραγγα Όθρυς πάνω από τη Στύρφακα, όταν και ακινητοποιήθηκε από μηχανική βλάβη.

Μεταξύ των επιβατών υπήρξε ανησυχία, καθώς το τρένο βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Μέχρι τις 14:15’ το μεσημέρι την αμαξοστοιχία είχαν προσεγγίσει και «δέσει» μηχανές από το Λειανοκλάδι, ωστόσο όλη αυτή την ώρα οι επιβάτες ήταν στο πουθενά και για αυτό στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική ώστε να τους προσεγγίσουν και να τους προσφέρουν νερά και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια.

Συγχρόνως δόθηκε λήξη συναγερμού, καθώς βρισκόταν σε επιφυλακή, τόσο η αστυνομία, όσο και το ΕΚΑΒ με το Νοσοκομείο Λαμίας σε περίπτωση που χρειαζόταν κάποιος επιβάτης βοήθεια.