ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Λειτουργεί παρά τις παραβάσεις και τα πρόστιμα το beach bar με τον σερβιτόρο «κολυμβητή»

Ρόδος: Λειτουργεί παρά τις παραβάσεις και τα πρόστιμα το beach bar με τον σερβιτόρο «κολυμβητή»

Συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό, το beach bar στη Ρόδο το οποίο έχει φτιάξει παράνομες κατασκευές μέσα και έξω από τη θάλασσα.

Χωρίς κυρώσεις συνεχίζει η επιχείρηση του beach bar στη Ρόδο, παρά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί και τους ελέγχους που έχουν διαπιστώσει σωρεία παραβάσεων εδώ και χρόνια.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης αναφέρουν ότι λειτουργεί κανονικά με άδεια, παραδέχονται ότι υπήρχαν πρόστιμα για παραβάσεις τα οποία έχουν πληρωθεί κανονικά.

Για το ζήτημα με τις ξαπλώστρες οι ίδιοι απαντούν ότι είναι κινούμενες κατασκευές, συνεπώς σύμφωνα με την γνώμη τους δεν τίθεται θέμα αυθαιρεσίας.

Ενώ, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της επιχείρησης ο θαλάσσιος τρόπος σερβιρίσματος είναι επιλογή των εργαζομένων, κι όπως αναφέρουν, όλοι προστατεύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες φορώντας ειδικά ρούχα.

Επιμένει ο ιδιοκτήτης του beach bar «ότι όλα είναι νόμιμα»

Φαίνεται πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στο beach bar της Ρόδου που τράβηξε τα βλέμματα όλων τις τελευταίες ημέρες. Οι θαλάσσιες πλατφόρμες, παραμένουν στο νερό και παρά τα δύο πρόστιμα τα οποία έχει επιβάλει το λιμενικό, μετά από τους ελέγχους που έγιναν τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι ξύλινες κατασκευές θα πρέπει να απομακρυνθούν μέχρι τις 21 Ιουλίου, δηλαδή σε περίπου δύο βδομάδες από σήμερα, καθώς τότε λήγει το τελεσίγραφο της κτηματικής υπηρεσίας, με τον ιδιοκτήτη να έχει πει ότι οι κατασκευές θα έχουν απομακρυνθεί μέχρι τότε.

Ερευνάται ο τρόπος σερβιρίσματος

Στο μεταξύ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας για τον τρόπο σερβιρίσματος και χθες όλο το προσωπικό προσήλθε στην Ασφάλεια Ρόδου προκειμένου να καταθέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι φέρονται να εμμένουν στους ισχυρισμούς των τελευταίων ημερών, ότι δηλαδή δεν πιέστηκαν ή εξαναγκάστηκαν από τον ιδιοκτήτη να σερβίρουνε κολυμπώντας και με το νερό να φτάνει ως τον λαιμό τους. Οι εργαζόμενοι θεωρούν άδικο το ντόρο που έχει γίνει και χαρακτηρίζουν ιδανικές τις συνθήκες εργασίας, ενώ μπαίνοντας στην θάλασσα για το σερβίρισμα αποσπούν γενναιόδωρα φιλοδωρήματα.

Παράλληλα δεν έχει προσέλθει στην Ρόδο μέχρι στιγμής το κλιμάκιο της αρμόδιας επιθεώρησης για την Ασφάλεια και Υγιεινή στην εργασία απο τον Πειραία.

«'Ολα είναι νόμιμα»

Όσον αφορά τις ξαπλώστρες που είναι ακριβώς επάνω στο κύμα, από την επιχείρηση υποστηρίζεται ότι δεν είναι παράνομη η λειτουργία της, ενώ από την επιχείρηση διαψεύδονται και τα δημοσιεύματα που θέλουν την επιχείρηση να μην διαθέτει άδεια λειτουργίας απο το 2016, η οποία είναι στην διάθεση των υπηρεσιών.

Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι τι είδους άδειας λειτουργίας διαθέτει το κατάστημα καθώς υπάρχουν ζητήματα με τον αιγιαλό αλλά και την γειτνίαση με αρχαιολογικό χώρο.