ΕΛΛΑΔΑ

«Πεδίο μάχης» η Πάτρα

«Πεδίο μάχης» η Πάτρα
Νέα, εκτεταμένα αυτή τη φορά, επεισόδια μεταξύ ομάδων μεταναστών ξεκίνησαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου...

Νέα, εκτεταμένα αυτή τη φορά, επεισόδια μεταξύ ομάδων μεταναστών ξεκίνησαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, κοντά στο λιμάνι της Πάτρας. Μία ομάδα 200 περίπου μεταναστών άρχισε να πετάει πέτρες, ενώ κατά την διάρκεια της συμπλοκής χρησιμοποιήθηκαν ξύλα, σιδερολοστοί και άλλα αντικείμενα.

Επίσης κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κτίσμα επί της πλατείας Δροσοπούλου. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση δακρυγόνων, για να σταματήσουν οι συμπλοκές. Ταυτόχρονα κατέφθασαν πυροσβεστικά οχήματα για να κατασβέσουν την φωτιά, πριν επεκταθεί. Μετά την επέμβαση της Αστυνομίας μία ομάδα αλλοδαπών κατέφυγε στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, ενώ άλλη ομάδα κινήθηκε προς γειτονικούς δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματισμοί αλλοδαπών από τις συμπλοκές, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκίνητα. Στην περιοχή παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν πιθανή επανάληψη των επεισοδίων, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σε μεγάλο μέρος της Πάτρας, λόγω της ρίψης των δακρυγόνων.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν και το μεσημέρι κοντά στο λιμάνι. Όσον αφορά στα αίτια που προκάλεσαν τα επεισόδια, έχουν να κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, με το ποια ομάδα θα ελέγχει την πρόσβαση των μεταναστών προς την λιμενική ζώνη.

Διαβάστε επίσης: σύρραξη αλλοδαπών στη Πάτρα

Ροή Ειδήσεων