ΕΛΛΑΔΑ

Έξι θάνατοι λουόμενων σε παραλίες της χώρας - Συνεχίζεται το θλιβερό φαινόμενο των πνιγμών

Έξι θάνατοι λουόμενων σε παραλίες της χώρας - Συνεχίζεται το θλιβερό φαινόμενο των πνιγμών

Συνήθως οι λουόμενοι ανασύρονται χωρίς τις αισθήσεις τους από την θάλασσα

Θλίψη προκαλούν οι πνιγμοί σε θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, αφού ήδη μέσα σε λίγες ώρες χθες Τρίτη 11 Ιουλίου 6 άτομα έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή σε παραλίες.

Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Καλαμάτας σήμερα γύρω στις 11:00 το πρωί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πτώμα εντοπίσθηκε να επιπλέει στο ύψος της Δυτικής Παραλίας, σύμφωνα με πληροφορίες από άνδρα που έκανε θαλάσσια σπορ και ειδοποίησε το λιμενικό, το οποίο βρέθηκε στην περιοχή και περισυνέλλεξε το πτώμα. Άμεσα ειδοποιήθηκε γραφείο κηδειών και η σορός μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανήκει σε άνδρα γύρω στα 60 και εικάζεται ότι βρισκόταν στο νερό για μέρες καθώς βρισκόταν σε φάση αρχικής αποσύνθεσης .Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, το περιστατικό αυτό δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με το ναυάγιο της Πύλου. Από το λιμενικό σώμα διεξάγεται έρευνα για να ταυτοποιηθεί η σορός.

Παράλληλα, πρωινές ώρες σήμερα 77χρονος άνδρας ανασύρθηκε χωρίς της αισθήσεις του από την θαλάσσια περιοχή Στενού Φανερωμένης Σαλαμίνας. Ο 77χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Ένας ακόμη θάνατος λουόμενου σημειώθηκε στην παραλία Κατερίνη της Πιερίας μεσημβρινές ώρες σήμερα, όταν 86χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε από την θάλασσα έχοντας τις αισθήσεις του. Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα 86χρονος ημεδαπός στη θαλάσσια περιοχή «Ριφιφί» της κοινότητας Αλιβερίου.
Ο άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Το άψυχο σώμα ενός 84χρονου ημεδαπού εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα στην παραλία «Φωλιά» στην Καβάλα. Ο ανωτέρω διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

Τέλος, ένας ακόμη λουόμενος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σήμερα το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή 37ου χλμ Αθηνών Σουνίου.


Ο 83χρονος ημεδαπός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.