ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στην Κηφισιά

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στην Κηφισιά

Προβλήματα παρατηρούνται με την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Κηφισιάς.

Σύντομα μπλακ άουτ σημειώνονται το μεσημέρι της Παρασκευής σε περιοχές της Κηφισιάς. Όπως αναφέρουν πολίτες, το ρεύμα πέφτει και επανέρχεται μετά από λίγο, εξαιτίας της πίεσης που δέχεται το δίκτυο από την υψηλή κατανάλωση, λόγω του καύσωνα.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιοι για την επάρκεια του ρεύματος ενόψει του καύσωνα καθώς αναμένεται άλμα στη ζήτηση για το ρεύμα.

Ο καύσωνας είναι ένα από τα πιο απαιτητικά φαινόμενα σε ότι έχει να κάνει με την ενεργειακή επάρκεια σε μία χώρα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την ζήτηση για ρεύμα. Μάλιστα τις ημέρες που δεν φυσάει καθόλου και οι ανεμογεννήτριες δεν μπορούν να λειτουργήσουν κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Ο Μάκης Παπαγεωργίου, ενεργειακός αναλυτής μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για το φαινόμενο όπου ανέφερε ότι οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι πολύ δύσκολες καθώς πέρα από την μεγάλη αύξηση στο ρεύμα που αναμένεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είναι μεγάλη και η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μάλιστα ο αναλυτής σημείωσε ότι η κατανάλωση είναι μεγάλη όχι μόνο εξαιτίας του καιρού αλλά και της τουριστικής περιόδου καθώς η χώρα αποτελεί σημείο για τις καλοκαιρινές διακοπές με τον πληθυσμό που βρίσκεται εντός των συνόρων την καλοκαιρινή περίοδο να είναι πολλαπλάσιος από το κανονικό.

Ο ειδικός αναλυτής θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα για την κατάσταση που επικρατεί ανέφερε για την Πάρο που έχει πληθυσμό περίπου 11.00 μόνιμους κατοίκους ότι το καλοκαίρι ο πληθυσμός αγγίζει στις 100.000 με τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού να εκτοξεύονται.

Μιας και οι ενεργειακές ανάγκες αυτές πρέπει να καλυφθούν, όπως σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου, δύο είναι τα στοιχεία – κλειδιά.

Το πρώτο είναι να λειτουργήσουν όλες οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να υπάρχει επάρκεια του ρεύματος. Το δεύτερο στοιχείο-κλειδί είναι η μεταφορά του ρεύματος – που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα- προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν μπλακ άουτ