ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Νέα αναζωπύρωση στη Μάνδρα - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση 4 οικισμών

Φωτιές: Νέα αναζωπύρωση στη Μάνδρα - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση 4 οικισμών
Φωτογραφία αρχείου - Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Φωτιά τώρα: Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στη Μάνδρα - Εκκενώνονται τέσσερις οικισμοί

Ανησυχία επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκαν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, έπειτα από τη μεγάλη πυρκαγία των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η αναζωπύρωση σημειώθηκε μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας και το μέτωπο εξελίσσεται με μεγάλη ένταση. Ήδη επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο.

Παράλληλα εστάλη μήνυμα από το 112 για εντολή εκκένωσης 4 οικισμών και συγκριμένα σε Άγια Σωτήρα, Πανόραμα Μάνδρας, Παλαιοκούνδουρα και Παλαιοχώρι. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καλούνται να εγκαταλείψουν προς Οινόη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Άγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι εκκενώστε τώρα προς Οινόη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή.

Την ίδια ώρα η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cuclon», έως και τα Βίλια και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ένα σπίτι στην Άγια Σωτήρα έχει τυλιχθεί στη στις φλόγες οι οποίες απειλούν κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς επεκτείνονται πολύ γρήγορα στα ξερά κλαδιά και δέντρα.

Όπως είπε ο δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, μιλώντας στην ΕΡΤ προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής ενώ έκανε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα. «Κινδυνεύει η Αγία Σωτήρα, το Παλαιοχώρι και το Πανόραμα. Νομίζαμε ότι είχε τελειώσει ο πύρινος εφιάλτης, είναι αδιανόητο. Κάνουμε έκκληση για εναέρια μέσα. Θα πρέπει όλοι να απομακρυνθούν, να τους απομακρύνουν οι Αρχές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο

Διάσπαρτες εστίες εξακολουθούν να καίνε και στη Ρόδο όπου έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη σε διάφορα σημεία. Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σήμερα (20/7) σε σχέση με χθες αλλά δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στον Ασκό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου επιχειρούν 33 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα και 1 αεροσκάφος, με το μέτωπο να παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Σχετικές ειδήσεις