ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στη Ρόδο: Γυναίκα δέχεται πρώτες βοήθειες σε ξαπλώστρα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στη Ρόδο: Γυναίκα δέχεται πρώτες βοήθειες σε ξαπλώστρα
MEGA

Το ΕΚΑΒ στη Ρόδο είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ έχουν ήδη γίνει 8 διακομιδές. Διασώστες έχουν δώσει τις πρώτες βοήθειες σε περισσότερα από 60 άτομα

Μάχη με την πύρινη λαίλαπα δίνουν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Ρόδο.

Το 112 έστειλε μήνυμα καλώντας σε εκκένωση των χωριών Ασκληπιών και Κιοτάρι ενώ και οι δυνάμεις του Λιμενικού έχουν τεθεί σε συναγερμό, συνδράμοντας στις επιχειρήσεις διάσωσης με πλωτά μέσα και σκάφη. Σε ετοιμότητα και το ΕΚΑΒ.

Όπως έγινε γνωστό, το ΕΚΑΒ έχει ήδη πραγματοποιήσει 8 διακομιδές, εκ των οποίων οι 2 ήταν νεογνών, που διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέυ, ενώ διασώστες έχουν δώσει τις πρώτες βοήθειες σε περισσότερα από 60 άτομα, στο δρόμο, που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Σημειώνεται πως το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και τα όμορα Κέντρα Υγείας στη περιοχή.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το Mega, η κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που πολίτες μεταφέρουν σε ξαπλώστρα μία γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η γυναίκα, η οποία παραμένει ξαπλωμένη στην παραλία, δέχεται τις πρώτες βοήθειες από όσους βρέθηκαν γύρω της, οι οποίοι προσπάθησαν να τη βοηθήσουν έως ότου φτάσει το ΕΚΑΒ.