ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Παραδόθηκαν στις φλόγες τα πρώτα σπίτια στα Λάερμα

Φωτιά στη Ρόδο: Παραδόθηκαν στις φλόγες τα πρώτα σπίτια στα Λάερμα
rodiaki

Νέο μήνυμα από το 112 εκδόθηκε για τους οικισμούς Γεννάδι και Κιοτάρι προς το Πλημμύρι

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ρόδο και ήδη παραδόθηκαν στις φλόγες τα πρώτα σπίτια στο χωριό Λάερμα, όπου κάηκε και η εκκλησία των νεκροταφείων. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ στο Κιοτάρι έχουν παραδοθεί στις φλόγες ξενοδοχεία, καταστήματα, οχήματα. Στο κεντρικό τμήμα υπάρχει μια αναζωπύρωση βορειοανατολικά από τα Λάερμα και μια δεύτερη ανατολικά από το φράγμα του Γαδουρά. Συνολικά τα ενεργά μέτωπα είναι τρία: Λάερμα, Κιοτάρι και Απολλώνοι.

Νέο μήνυμα από το 112 εκδόθηκε για τους οικισμούς Γεννάδι και Κιοτάρι προς το Πλημμύρι. Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς εκατοντάδων πολιτών και τουριστών από το Γεννάδι σε ασφαλές σημείο.

Η φωτιά καίει ολοκληρωτικά και το ξενοδοχείο Princses Sun. Στο χώρο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, υπήρξαν πυροσβέστες που προσπάθησαν να καλυφθούν στους χώρους του για να σωθούν απο τις φωτιές.

Στην παραλιακή ζώνη, από την παραλία Λάρδος ως την παραλία Κιοτάρι όπου έγινε νωρίς το απόγευμα η προληπτική εκκένωση η φωτιά έχει περιοριστεί σημαντικά και έχει ανοίξει η παραλιακή οδός από Κιοτάρι προς Λίνδο.

Οι δυνάμεις έχουν εστιάσει την προσπάθεια τους στην προστασία της παραλιακής ζώνης και όλων των ξενοδοχειακών μονάδων και στις δυο περιοχές όπου υπάρχουν οι αναζωπυρώσεις.