ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ρόδος: Από τις διακοπές στην... κόλαση - «Τι γενναία αγόρια τα παιδιά μου»

Φωτιά Ρόδος: Από τις διακοπές στην... κόλαση - «Τι γενναία αγόρια τα παιδιά μου»
twitter

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε ένας τουρίστας στην Ρόδο μιλώντας για την περιπέτεια της οικογένειάς του στη Ρόδο

Μία εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ρόδου. Καθώς οι οικισμοί που πλήττονται από τις πυρκαγιές εκκενώθηκαν ο ένας μετά τον άλλο, οι τοπικές αρχές άνοιξαν τα γήπεδα, τα γυμναστήρια και τα σχολεία για να κοιμηθούν με ασφάλεια όσοι δεν έχουν πλέον κατάλυμα.

Για την δική του περιπέτεια μίλησε με μια ανάρτησή του στο twitter ο Βρετανός, Dan Jones που βρίσκεται στο νησί για τις καλοκαιρινές του διακοπές με τα τρία του παιδιά.

Ο πατέρας των μικρών αγοριών ανέβασε στο twitter την φωτογραφία των παιδιών μέσα από μια βάρκα κατά την στιγμή της εκκένωσης ενώ πίσω φαίνονται οι φλόγες από τις οποίες γλύτωσαν.

Ο Dan Jones έγραψε: «Είμαστε ασφαλείς προς το παρόν. Η πιο τρομακτική στιγμή σε όλη μου τη ζωή. Αφού μπήκαμε στη θάλασσα και ανεβήκαμε σε μια ψαρότρατα, είμαστε μακριά από τον κίνδυνο. Δεν ξέρω πώς θα το επεξεργαστούν όταν πέσει η σκόνη, αλλά τι γενναία αγόρια. Η οικογένεια είναι το παν».

Να σημειωθεί ότι αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο νησί της Ρόδου έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, εθελοντισμού και προσφοράς προκειμένου να προσφερθεί στέγη, τροφή και νερό σε όσους δοκιμάζονται από τη φωτιά.

Κλειστά γυμναστήρια και αίθουσες καθώς και πλοία και ξενοδοχεία διατίθενται για τη φιλοξενία των χιλιάδων τουριστών και των κατοίκων της περιοχής που έχουν πληγεί από τη φωτιά στη Ρόδο.

Ακόμα απλοί κάτοικοι διαθέτουν τα σπίτια τους για όποιον έχει ανάγκη.

Επίσης στο άνοιγμα των στρατοπέδων προχωρά ο Ελληνικός Στρατός στην Ρόδο προκειμένου να φιλοξενηθούν πολίτες και τουρίστες που εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία που διέμεναν για να ξεφύγουν από την φωτιά στην Ρόδο.

Οι αίθουσες υποδοχής συγκεκριμένα που είναι ανοιχτές αυτή την ώρα για να δεχτούν πολίτες είναι οι ακόλουθες:

Κλειστό Γήπεδο Βενετοκλείου
Αθλητικό Κέντρο Ροδίων Παιδεία
Κλειστό Γυμναστήριο Κολλεγίου Ρόδου
Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας
Κλειστό Γήπεδο Ιαλυσού
Κλειστό Γήπεδο Κρεμαστής
Αίθουσα Ροδίνι