ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Αίγιο: Συγκλονίζει μοναχός - «Δεν αφήνω το μοναστήρι να καεί»

Φωτιά στο Αίγιο: Συγκλονίζει μοναχός - «Δεν αφήνω το μοναστήρι να καεί»
EUROKINISSI/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

«Καίγονται τα ξύλα στο μοναστήρι, καίγεται το ρολόι, αλλά δεν αφήνω το μοναστήρι να καεί, το έχω βάλει στοίχημα», λέει περιγράφοντας την κατάσταση στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Αίγιο, όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει από την Κυριακή 23 Ιουλίου στην περιοχή του Αιγίου, στον ορεινό όγκο του Διακοπτού με την Πυροσβεστική να επιχειρεί με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Έναν συγκλονιστικό διάλογο με έναν μοναχό στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου κατέγραψε ο τηλεοπτικός σταθμός Action24, ο οποίος όπως ακουγεται να λέει, «δεν αφήνω το μοναστήρι να καεί».

«Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω, γιατί καίγονται όλα αυτή τη στιγμή» ακούγεται να λέει αρχικά ο μοναχός. Στη συνέχεια όπως λέει «καλά είμαι έχω χτυπήσει τα χέρια μου, το πόδι μου έχω κάψει λίγο», ενώ όταν η συνομιλήτριά του τον ρωτά εάν εκείνος χτυπάει την καμπάνα απαντάει «ναι εγώ τη χτυπάω ότι είμαι καλά και σώθηκε το μοναστήρι».

«Καίγονται τα ξύλα στο μοναστήρι, καίγεται το ρολόι, αλλά δεν αφήνω το μοναστήρι να καεί, το έχω βάλει στοίχημα», λέει περιγράφοντας την κατάσταση.