ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Σε πάνω από 30 χώρους φιλοξενούνται κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού

Φωτιά στη Ρόδο: Σε πάνω από 30 χώρους φιλοξενούνται κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού

Οι φιλοξενούμενοι σε δομές στέγασης πολιτών και επισκεπτών υπολογίζονται σε χιλιάδες, μετά τις πυρκαγιές που «ξέσπασαν» στη Ρόδο και μαίνονται για έβδομη μέρα.

Αυτή τη στιγμή, λίγες εκατοντάδες φιλοξενούμενοι παραμένουν στους περισσότερους από 30 δημοτικούς / δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους που εξασφάλισαν οι αρχές για την προσωρινή στέγαση πολιτών και επισκεπτών στη Ρόδο μετά τις φωτιές που «ξέσπασαν» στο νησί και βρίσκονται σε εξέλιξη για έβδομη μέρα, καθώς –σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους– διασφαλίσθηκε η απορρόφηση μεγάλου αριθμού ατόμων σε διαθέσιμα δωμάτια και δευτερευόντως σε σπίτια που προσέφεραν εθελοντές.

Στην ουσία, η αποσυμφόρηση των χωρών φιλοξενίας και η μεταφορά τουριστών σε δωμάτια ξενοδοχείων αφενός ισοδυναμεί με την επιτυχημένη λήξη του αγώνα που δόθηκε το προηγούμενο διήμερο ώστε να εξασφαλισθεί η φροντίδα όλων των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις εστίες ή τα καταλύματά τους λόγω της πυρκαγιάς, αφετέρου συνιστά το πρώτο βήμα προς την εξομάλυνση της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων και της τουριστικής βιομηχανίας στο νησί.

Ενδεικτικό είναι ότι στο Βενετόκλειο Κλειστό Γυμναστήριο και το Κλειστό Γήπεδο της Καλλιθέας, που ήταν δύο από τις πολυπληθέστερες δομές, στις 19:00 σήμερα το απόγευμα (24/07) βρίσκονταν εκεί 24 και 30 άτομα αντίστοιχα, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Άλλοι μεγάλοι χώροι, όπως το κατάστημα εστίασης Rodini, ήταν άδειοι.

Δεν υπάρχει εν ενεργεία ξενοδοχείο – κατάλυμα στο νησί που να μην έχει προσφέρει έστω μία κλίνη σε αυτήν την προσπάθεια, με τους φιλοξενούμενους που βρήκαν δωμάτια να υπολογίζονται σε χιλιάδες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Στους περισσότερους χώρους, οι εθελοντές είναι πλέον περισσότεροι από τους φιλοξενούμενους, ενώ μεγάλες ποσότητες τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού και ειδών καθαρισμού παραμένουν διαθέσιμες σε περίπτωση που οι δομές χρειασθεί να υποδεχθούν εκ νέου κατοίκους και τουρίστες.

Σχετικές ειδήσεις