ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κέρκυρα: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση των περιοχών Καλαμάκι και Απραός

Φωτιά στην Κέρκυρα: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση των περιοχών Καλαμάκι και Απραός
EUROKINISSI.

Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε εντολή στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι και Απραός της Κέρκυρας να εκκενώσουν προς το Λιμάνι της Κασσιόπης, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο νησί.

Το «112» δημοσίευσε νέο μήνυμα, αυτή τη φορά με αποδέκτες όσους ανθρώπους βρίσκονται στις περιοχές Καλαμάκι και Απραός της Κέρκυρας να εκκενώσουν προς το Λιμάνι της Κασσιόπης, εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται στο νησί.

Δραματικές ώρες σε Κέρκυρα και Ρόδο, τα «πύρινα μέτωπα» μαίνονται ανεξέλεγκτα

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις και στις δύο πυρκαγιές, με το «112» να έχει ήδη ηχήσει σε αρκετές περιπτώσεις για εκκενώσεις περιοχών. Συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης στις περιοχές Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι, Καλαμάκι και Απραός με μηνύματα της υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας, ενώ, στη Ρόδο δόθηκε εντολή εκκένωσης εκτός από το Βάτι και για τις περιοχές Γεννάδι, Λαχανιά και Πλημμύρι.

Στον οικισμό Λούτσες στην Κέρκυρα, οι φλόγες έφθασαν στις αυλές των σπιτιών, όπως φαίνεται από το συγκλονιστικό βίντεο του OPEN.

Φωτιά στην Κέρκυρα: Αστυνομικοί συνοδεύουν γιαγιά κατά την επιχείρηση εκκένωσης του χωριού Λούτσες

Πριν από λίγη ώρα, δόθηκε εντολή εκκένωσης και του χωριού Λούτσες στην Κέρκυρα, εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται στο νησί. Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο φαίνονται δύο αστυνομικοί να συνοδεύουν μία ηλικιωμένη γυναίκα έξω από το σπίτι της.

Σχετικές ειδήσεις