ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυμα του «112» – Αίρειται ο κίνδυνος για τρεις οικισμούς

Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυμα του «112» – Αίρειται ο κίνδυνος για τρεις οικισμούς
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR

Οι κάτοικοι των οικισμών Μαλώνας, Χαράκι και Μάσσαρι της Ρόδου μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με μήνυμα του «112».

Οι πολίτες των οικισμών Μαλώνας, Χαράκι και Μάσσαρι της Ρόδου μπορούν να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους, σύμφωνα με νεότερο μήνυμα της υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας.

Φωτιά στη Ρόδο: «Μάχη» για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί

Ο Πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ, Στέφανος Κουνούκλας, μίλησε για την ηλεκτροδότηση στο νησί της Ρόδου.

Σε δύο μέτωπα αναζωπυρώσεων στην περιοχή κοντά στο χωριό Βάτι εστιάζεται η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στο νησί της Ρόδου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για δέκα ημέρες. Για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν από τα ξημερώματα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ γίνονται και απανωτές ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στην διάρκεια της νύχτας στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και ευρύτερα στην περιοχή της Νότιας Ρόδου δόθηκε η μάχη από πυροσβέστες και πολλούς εθελοντές, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν την επέκταση της φωτιάς. To πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ Στέφανος Κουνούκλας μίλησε για την ηλεκτροδότηση στο νησί της Ρόδου.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί καίγεται δίκτυο. Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 200 ξύλινες κολώνες. Έχουμε blackout. Αν υπάρχει φωτιά, οι συνάδελφοι μας βγάζουν εκτός το δίκτυο προκειμένου να μην έχουμε εκρήξεις. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για τους συναδέλφους μας, δουλεούν με 43 βαθμούς ενώ δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα», τόνισε ο Στέφανος Κουνούκλας στην τηλεόραση του ΟPEN.

Σχετικές ειδήσεις