ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Το παιδί μου δεν τα κατάφερε, να ζήσουν άλλοι άνθρωποι» - Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης

Πάτρα: «Το παιδί μου δεν τα κατάφερε, να ζήσουν άλλοι άνθρωποι» - Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης

Η 14χρονη κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης στην Πάτρα 

Την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της μικρής κόρης τους πήραν οι γονείς της 14χρονης Χριστίνας, η οποία έχασε τη ζωή της, μετά από μακρά νοσηλεία στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, έπειτα από τροχαίο στο οποίο τραυματίστηκε.

Μιλώντας στο Action24 η μητέρα της 14χρονης δήλωσε πως «έχουν πάει Αυστρία και Ιταλία για να ζήσουν άλλοι άνθρωποι. Εμένα το παιδί μου δεν τα κατάφερε, να τα καταφέρουν άλλοι άνθρωποι».

«Τι να σας πω για ένα παιδί 14 χρονών; Πολύ όμορφη, πολύ δραστήρια, πολύ κοινωνική, πολύ ζωντανή. Η ζωή η ίδια ήταν», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Γιώργος Παπαθεοδωρίδης ανέφερε: «Οι δύο νεφροί και οι κερατοειδείς θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα για Έλληνες υποψηφίους λήπτες. Οι νεφροί ήδη χρησιμοποιήθηκαν βέβαια. Το ήπαρ πήγε στην Ιταλία μέσω της διακρατικής συμφωνίας. οι πνεύμονες είχαν προσφερθεί στη Βιέννη τελικά όμως κρίθηκαν ακατάλληλοι από τους γιατρούς όταν ήρθαν να τους πάρουν και δε θα χρησιμοποιηθούν».

Το μήνυμα του 15ου Γυμνασίου Πάτρας

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της μαθήτριας της Γ΄ τάξης του 15ου Γυμνασίου Πάτρας, Χριστίνας Γαρουφαλή, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σε όλους μας βαθιά θλίψη, που δύσκολα μπορούμε να την αποτυπώσουμε σε λίγες γραμμές. Θυμόμαστε τη Χριστίνα ως ένα κορίτσι καλοσυνάτο, γεμάτο ζωή και έτσι θέλουμε να την κρατήσουμε στο μυαλό μας.

Στη μνήμη της, δεσμευόμαστε ότι, ως σχολική κοινότητα, θα δραστηριοποιηθούμε με κάθε τρόπο για να μην χαθούν άλλα παιδιά στους δρόμους της χώρας μας.

Καλό ταξίδι Χριστίνα…

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 15ου Γυμνασίου Πάτρας».