ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής με πυροσβέστες στο κατάστρωμα: «Αγωνιστήκαν σε συνθήκες πολέμου με ελάχιστη μέριμνα»

Εικόνες ντροπής με πυροσβέστες στο κατάστρωμα: «Αγωνιστήκαν σε συνθήκες πολέμου με ελάχιστη μέριμνα»

Ο Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών μίλησε για τις εικόνες ντροπής με τους εξουθενωμένους πυροσβέστες που ταξίδευαν στο κατάστρωμα μετά τις πολυήμερες μάχες με τις φλόγες στη Ρόδο

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έδειχναν τους πυροσβέστες που έδωσαν επί ημέρες μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο να επιστρέφουν με το πλοίο της γραμμής και εξουθενωμένοι να κοιμούνται στα πατώματα, στα τραπέζια και τις καρέκλες στο κατάστρωμα του πλοίου.

Ο Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών Νικόλαος Λαυράνος, μιλάει στην εκπομπή για τις εικόνες ντροπής με τους πυροσβέστες.

«Οι εικόνες αυτές είναι πέρα για πέρα αληθινές και μη αμφισβητήσιμες. Εικόνες ντροπής για το Πυροσβεστικό Σώμα και το κράτος.

Οι εικόνες να κοιμούνται να κείτονται στο κατάστρωμα, να προσπαθούν να κοιμηθούν στο πάτωμα, σε καρέκλα ή να κάνουν τα χέρια του μαξιλάρι για να μπορέσουν να ξαποστάσουν μετά από ένα δεκαήμερο αγώνα πραγματικά προκάλεσα αλγεινή εντύπωση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εύχομαι πραγματικά να μην ξαναδώ τέτοιες εικόνες.

Από κει και πέρα καταβλήθηκε η κάθε προσπάθεια τόσο από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Από την πλευρά της Ομοσπονδίας καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια και προσωπικά από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον κύριο Σταθόπουλο, ώστε να βρεθούν 2 με 4 καμπίνες όσο το δυνατόν περισσότερες ώστε να μπορέσουν αυτοί οι συνάδελφοι να ταξιδέψουν αξιοπρεπώς.

Βρισκόμαστε μεσούσης, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Οι κρατήσεις επιστροφή είχαν γίνει εδώ και πάρα πολλούς μήνες και από τους τουρίστες και από Έλληνες στο νησί.

Σχέδιο δεν μπορούσε να γίνει, ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σβήσει η φωτιά. Μια φωτιά που κράτησε 12 μέρες δεν μπορούσε να δώσει προγραμματισμού σε κάποιον να κλείσει ένα καράβι για να μπορέσουν να επιστρέψουν οι πυροσβέστες. Έγινε μια μίσθωση από την Γενική Γραμματία δύο αεροπλάνων, το ένα το Σάββατο στο Ελ. Βενιζέλος και το άλλο χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη με κάποια καθυστέρηση.

Σάββατο και Δευτέρα χθες έγινε μίσθωση δύο αεροσκαφών που επέστρεψαν πάνω από 70 – 80 συνάδελφοι. Οι συνάδελφοι που είδατε στο καράβι ήταν ως επί των πλείστων οδηγοί οχημάτων, οι οποίοι έπρεπε να ταν μαζί με τα οχήματα… και να τονίσω εδώ ότι αυτοί οι συνάδελφοι πέρα από αυτό το ντροπιαστικό και πολύωρο ταξίδι βγαίνοντας από το Λιμάνι του Πειραιά θα πρέπει να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να πάνε στις υπηρεσίες από τις οποίες προήλθαν

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους του συναδέλφους μου για τον τιτάνιο αγώνα που έδωσαν στο νησί της Ρόδου. Αγωνιστήκανε κάτω από συνθήκες πολέμου εν καιρώ ειρήνης. Συνεχόμενες μέρες ελάχιστοι είχαν μια στοιχειώδη ξεκούραση με την ελάχιστη διοικητική μέριμνα. Ένα με δυο μπουκαλάκια ζεστό νερό και ένα φαγητό