ΕΛΛΑΔΑ

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές των Market και Youth Pass - Άγνωστο θα γίνει με το Fuel Pass

theocharis

Όπως είπε ο Χάρης Θεοχάρης  οι αυξήσεις στα καύσιμα θα είναι παροδικές

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρη σε συνέντευξή του σχετικά με τις πληρωμές των Market και Youth Pass τόνισε ότι, πιθανώς, τα πρώτα δύο επιδόματα θα πιστωθούν προς το τέλος Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ, ο λόγος είναι ότι, για την καταβολή τους, θα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

«Οι πληρωμές θα πάνε προς το τέλος Σεπτεμβρίου, μπορεί να είναι και όλες μαζί τον Οκτώβριο, αλλά θα γίνει μια προσπάθεια για τέλος Σεπτεμβρίου. Δύο δόσεις, ή τρεις ή όλες μαζί τον Οκτώβριο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα συστήματα και τη δυνατότητα να ανοίξουν», είπε.

Επανέρχεται το Fuel Pass;

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών σχολίασε και το ενδεχόμενο να επιστρέψει το Fuel Pass, λέγοντας όμως ότι δεν έχει κάποια σχετική πληροφόρηση μέχρι στιγμής.

Όπως είπε οι αυξήσεις στα καύσιμα θα είναι παροδικές. Ωστόσο, τόνισε ότι μπορεί να επιστρέψει το συγκεκριμένο επίδομα σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο.

«Δεν έχω κάποια πληροφόρηση αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω, αν ήξερα θα το έλεγα. Νομίζω όμως ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως στέκεται δίπλα στα νοικοκυριά και τους πολίτες, όποτε υπάρχει το πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι μια πολύ μικρή παροδική αύξηση και δε θα χρειαστεί να επέμβουμε. Μακάρι, να είναι αλήθεια αυτό», είπε.