ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος εθελοντή πυροσβέστη στη Ρόδο: Γιατί αναβλήθηκε η κηδεία του – Τι ζήτησε η οικογένεια

Θάνατος εθελοντή πυροσβέστη στη Ρόδο: Γιατί αναβλήθηκε η κηδεία του – Τι ζήτησε η οικογένεια

Ο άτυχος 39χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Ο Γιώργος Χατζηνικόλας, πατέρας δύο παιδιών, που συμμετείχε στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο νησί, προχθές το βράδυ (01/08) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονη δύσπνοια αλλά δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Σήμερα το απόγευμα (03/08) επρόκειτο να κηδευθεί στον Αρχάγγελο, όμως, τελικά η οικογένεια ζήτησε τη διενέργεια και δεύτερης νεκροψίας και νεκροτομής, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική». Το απόγευμα της Τρίτης, ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πόνους στο στομάχι. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν, ωστόσο, εκείνος κατέληξε.

Η σύζυγος του 39χρονου, ενεργώντας ατομικά και στο όνομα των δύο ανήλικων τέκνων τους και η μητέρα του, υπέβαλαν το ακόλουθο αίτημα στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, διά του συνηγόρου τους, Γιώργου Κυπραίου:

«Στις 01/08/2023 απεβίωσε, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ο σύζυγος της πρώτης, αδερφός της δεύτερης και τέκνο των τρίτης και τέταρτου από εμάς, Γεώργιος Χατζηνικόλας του Νικόλαου, ο οποίος είχε εισαχθεί σε αυτό την ίδια ημέρα λόγω αναπνευστικών δυσχερειών.

Επειδή, ο θάνατός του ήταν αιφνίδιος και προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του, ζητάμε ως στενότεροι συγγενείς του, να διενεργηθεί νεκροψία / νεκροτομή στο σώμα του.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να ενεργήσετε τα νόμιμα για τη διενέργεια νεκροψίας / νεκροτομής στο σώμα του προαναφερόμενου εκλιπόντος, Γεωργίου Χατζηνικόλα του Νικολάου και να μάς γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα αυτής».

Τα ευρήματα της πρώτης νεκροψίας – νεκροτομής

Από τη διενέργεια της νεκροψίας και νεκροτομής διαπιστώνονται παθολογικά αίτια, τα οποία διερευνώνται περαιτέρω με εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να προσδιορισθούν επακριβώς. Εξ ορισμού, εξάλλου, καθώς ο θάνατος επήλθε 10 μέρες μετά τη φωτιά έχει αποκλεισθεί αρμοδίως το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα, καπνών κ.ά. σύμφωνα με πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις