ΕΛΛΑΔΑ

Δένδιας: «Πρωτοβουλίες για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας»

Δένδιας: «Πρωτοβουλίες για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας»
EUROKINISSI.

«Τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας διατίθενται στα μετεωρολογικά κλιμάκια για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών», όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Σήμερα (11/08), ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απάντησε σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη, με θέμα «Μετακίνηση στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας σε Μετεωρολογικά Κλιμάκια σε τουριστικές περιοχές».

«Τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας διατίθενται στα μετεωρολογικά κλιμάκια για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, που άπτονται της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας και μαχητικής ικανότητας των στρατιωτικών Μονάδων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της υπουργικής απόφασης Φ.411/12/362832/Σ.8977/26 του Νοεμβρίου του 2021 (Β’ 5700).

Για τις προεκτεθείσες διαθέσεις καταβάλλεται, πέραν των μηνιαίων αποδοχών των στελεχών, επιπρόσθετη αποζημίωση για κάθε ημέρα εκτός έδρας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα ΠΔ 200/1993 (Α’ 75) και ν. 2685/1999 (Α’ 35), προστιθέμενης της αποζημίωσης διανυκτέρευσης ανά ημέρα, ανάλογα με τον βαθμό του μετακινούμενου, με προσαύξηση κατά 20% για τους μήνες από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο», σημείωσε αρχικά.

«Στην προαναφερθείσα αποζημίωση, συμπεριλαμβάνεται και το κόστος σίτισης. Πέραν των ανωτέρω, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό, αποτελεί συνεχή επιδίωξη της Πολεμικής Αεροπορίας η υλοποίηση των στόχων που αφορούν στην ανέγερση υποδομών διαμονής και ενδιαίτησης των στελεχών», προσέθεσε.

«Αναφορικά με τις εν λόγω υποδομές στις νησιωτικές περιοχές όπου διατίθεται το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, σάς γνωρίζεται ότι στην παρούσα φάση είναι σε στάδιο κατακύρωσης το έργο “Κατασκευή διώροφου οικήματος διαμονής προσωπικού στο Α/Απ Καρπάθου”, συμβατικού ποσού 1.033.521,57€, ενώ, παράλληλα, είναι σε στάδιο διαγωνισμού το έργο “Κατασκευή δύο Νέων Ισογείων Οικημάτων Διαμονής Προσωπικού στο ΚΕΔΑ Σαντορίνης”, προϋπολογισμού 1.290.322,58€», σημείωσε ο κ. Υπουργός.

«Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί τον βασικό πυλώνα ισχύος τους, γι’ αυτό και η αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού αποτελεί εκπεφρασμένη βούληση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις, που βελτιώνουν τις παρεχόμενες διευκολύνσεις επ’ ωφελεία των στελεχών και των οικογενειών τους», ολοκλήρωσε ο κ. Δένδιας.

Σχετικές ειδήσεις