ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Ξενοδόχος έριχνε στη θάλασσα τα λύματα – O σωλήνας ήταν κρυμμένος μέσα σε βράχια

Μύκονος: Ξενοδόχος έριχνε στη θάλασσα τα λύματα – O σωλήνας ήταν κρυμμένος μέσα σε βράχια

Χειροπέδες σε επιχειρηματία της Μυκόνου πέρασαν αστυνομικοί ο οποίος και θα δικαστεί για σοβαρότατα αδικήματα σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας

Ο δικηγόρος Μυκόνου, Στέλιος Γκαρίπης, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί ανέφερε: «κάποιοι κακοί επιχειρηματίες αντί να στέλνουν τα λύματα στον βιολογικό και να πληρώνουν τα βυτιοφόρα, τα στέλνουν στη θάλασσα που είναι δωρεάν». Όπως σημείωσε μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι παραθαλάσσιες περιοχές δεν αντέχουν να διαχειριστούν το βάρος των τουριστών που έχουν προσελκύσει.

Μια τέτοια περίπτωση έφερε στο φως η οργάνωση «All For Blue» και η επικεφαλής της Κατερίνα Τοπούζογλου.

Ένας σωλήνας περίπου 100 μέτρων, περίτεχνα τοποθετημένος μέσα στα βράχια που εκλύει τις ακαθαρσίες μιας επιχείρησης στα καταγάλανα νερά της Αγίας Άννας Καλαφάτη στα οποία κολυμπούν τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο.

«Το λιμεναρχείο Μυκόνου άμεσα άρχισε την έρευνα. Διαπίστωσε ότι αυτός ο αγωγός μετέφερε τα λύματα από το βιολογικό καθαρισμό μιας ξενοδοχειακής μονάδας και ενός εστιατορίου στην παραλία της Αγίας Άννας. Στην συνέχεια ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Έγινε σύλληψη του ιδιοκτήτη. Ακόμα και σήμερα οι λουόμενοι κάνουν τον μπάνιο τους κανονικά. Δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση από τον ναυαγοσώστη. Έγιναν πιστεύω, κάποιες μετρήσεις να δουν αν είναι κατάλληλα τα νερά για κολύμβηση» σημείωσε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Γκαρίπης.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, με εντολή του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου έγινε αυτοψία της περιοχής και συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και αναμένεται να μεταφερθεί στην Σύρο για να δικαστεί στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για σοβαρότατα αδικήματα σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύονται τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ σήμερα και την Τετάρτη λόγω ποδοσφαιρικών αγώνων

Ρέθυμνο: Η παραμυθένια βάπτιση της γλυκύτατης Άννας!

Εντοπισμός και διάσωση 36 ατόμων στη Σάμο