ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel - Κάτοικος Πλατανιά Μαγνησίας: «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο»

Κακοκαιρία Daniel - Κάτοικος Πλατανιά Μαγνησίας: «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο»
gegonota.news

Τεράστια τα προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel στο Νότιο Πήλιο - «Η απόλυτη καταστροφή», λέει καταστηματάρχης από τον Πλατανιά Μαγνησίας

Δραματικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι στα χωριά της Μαγνησίας καθώς η νεροποντή λόγω της κακοκαιρίας Daniel έχει σαρώσει τα πάντα.

«Η απόλυτη καταστροφή, δεν υπάρχει τίποτα όρθιο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr καταστηματάρχης από το παραθαλάσσιο χωριό Πλατανιάς που βρίσκεται στο νότιο Πήλιο.

«Μας έχει πνίξει» δηλώνει για τον τεράστιο όγκο νερό που έχει δεχθεί σήμερα ολόκληρη η Θεσσαλία. Τα προβλήματα όπως λέει ο ίδιος ξεκίνησαν όταν «έσπασε» ένα ποτάμι το οποίο είχαν μπαζώσει οι ντόπιοι και έπειτα «πλημμύρισαν τα πάντα».

Καταλήγει λέγοντας ότι οι επιχειρήσεις που διατηρεί ο ίδιος στην περιοχή πλημμύρισαν ενώ καταγγέλλει πως δεν υπήρχε πρόληψη σε επίπεδο έργων από τους τοπικούς φορείς για τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Nότιο Πήλιο: Πρόεδρος Κοινότητας- «Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα»

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε στο νότιο Πήλιο η νεροποντή όπως τονίζει ο πρόεδρος της κοινότητας Μηλίνας, Κωνσταντίνος Γκουτζίνης μιλώντας στο Newsbomb.gr

«Η κατάσταση είναι βομβαρδισμένο τοπίο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος ενώ δεν είναι εύκολο για τους κατοίκους να απομακρυνθούν καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα που ενώνει τον οικισμό με το Τρίκερι.

«Αυτοκίνητα βρίσκονται στη θάλασσα, ένα σπίτι παρασύρθηκε από ρέμα και έφτασε κι αυτό στη θάλασσα», δηλώνει ο κ. Γκουτζίνης , σημειώνοντας ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ή εγκλωβισμένος.

Υλικές ζημίες έχουν καταγραφεί σε πολλά κτήρια και σπίτια, όπως δήλωσε ο κ. Γκουτζίνης.

Όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες, το χωριό πνίγηκε από την κακοκαιρία: