ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Αποκαρδιωτικές εικόνες από το Πήλιο

Κακοκαιρία Daniel, Πήλιο
Glomex/Mega

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Πήλιο μετά την κακοκαιρία Daniel

Τρομάζουν οι εικόνες που έρχονται από το νότιο Πήλιο όπου βράχοι και δέντρα έχουν εξαφανίσει το οδόστρωμα που σε κάποιες περιπτώσεις έχει υποχωρήσει. Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί και το νερό έχει «καταπιεί» τα πάντα, όπως κατέγραψε σε αποκαλυπτικά πλάνα η κάμερα του MEGA. Δρόμοι υποχώρησαν, δέντρα και βράχοι εξαφάνισαν το οδόστρωμα. Το οδικό δίκτυο του Πηλίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

«Έχουμε πολλούς εγκλωβισμένους ανθρώπους, τουρίστες στα παράλια και στην Ζαγορά. Δεν ξέρουμε πώς να τους φυγαδέψουμε, βγάλανε 54 άτομα», δήλωσε κάτοικος.

Ολόκληρη η αγροτική παραγωγή κινδυνεύει να χαθεί. Οι παραγωγοί εκπέμπουν σήμα κινδύνου. «Μιλάμε για μία απόλυτη καταστροφή. Αυτή τη στιγμή η παραλαβή μας είναι περίπου 10-12.000 τόνους, βρίσκεται όλη στα χωράφια, τα χωράφια δεν είναι προσβάσιμα. Το αγροτικό δίκτυο είναι παντελώς κατεστραμμένο», δήλωσε ο Ιωάννης Κράβαρης, πρόεδρος Αγροτικούς Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής και στην Πάλτση Πηλίου. Δρόμοι υποχώρησαν και το νερό «κατάπιε» τα πάντα. Κάτοικοι με τα λιγοστά υπάρχοντα στο χέρι προσπαθούν να φύγουν από το χωριό.

«Είμαστε έξι μέρες χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό», δήλωσαν. Σπίτια κατεστραμμένα κι άλλα που κρέμονται στο κενό. Συντρίμμια μέσα στα ποτάμια. «Έχει κατεβάσει όλα τα πράγματα από τους οικισμούς πάνω», δηλώνουν οι κάτοικοι. «Μισά σπίτια, μισές τουαλέτες, μισά σαλόνια τα έχει παρασύρει το ρέμα. Απίστευτο πραγματικά».

Στο χωριό δεν έμεινε τίποτα όρθιο. «Πήρε τα πάντα, τρακτέρ πέντε τόνους, το αυτοκίνητο , πλυντήρια, πόρτες, ένα μέρος του σπιτιού το πήρε. Τίποτα δεν έμεινε όρθιο», ανέφερε κάτοικος. Η απόγνωση είναι ζωγραφισμένη στα δακρυσμένα μάτια των κατοίκων. «Ήταν η καταιγίδα των καταιγίδων. Όλα διαλύθηκαν, μπήκε μέσα με τρομακτική δύναμη. Ευτυχώς δεν ήμουν εδώ», ανέφερε ένας ακόμη.

Τρεις άνθρωποι παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι σε Πήλιο και Βόλο. Τα ορμητικά νερά τους παρέσυραν και χάθηκαν κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών.