ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλία: Υγειονομική «βόμβα» το νερό - Καταγγελίες για γαστρεντερίτιδα και δερματικές παθήσεις

Θεσσαλία: Υγειονομική «βόμβα» το νερό - Καταγγελίες για γαστρεντερίτιδα και δερματικές παθήσεις
Eurokinissi

Με εξανθήματα στα πόδια και γαστρεντερίτιδα από τα μολυσμένα νερά διακομίζονται στα νοσοκομεία κάτοικοι της Θεσσαλίας

Υγειονομική βόμβα το μολυσμένο νερό που εδώ και μια εβδομάδα έχει πλημμυρίσει τη Θεσσαλία εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Κάτοικος που έπαθε φλεγμονή στο πόδι από το μολυσμένο νερό και καθηλώθηκε στο κρεβάτι από τους πόνους μίλησε στο MEGA για το τι ακριβώς του συνέβη. Όπως ο ίδιος περιέγραψε πρήστηκε, κοκκίνησε και πονούσε πολύ. Τα πόδια του είχαν μείνει μέσα στα νερά για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να μολυνθεί και κάθε μέρα η κατάσταση να επιδεινώνεται. Η σύζυγός του είχε μείνει πίσω στο πλημμυρισμένο σπίτι τους προσπαθώντας να μαζέψει με τα χέρια της ότι μπορούσε να σώσει.

Την ίδια ώρα η σύζυγος του έμεινε πίσω στο πλημμυρισμένο σπίτι τους προσπαθώντας να μαζέψει με τα χέρια της ό,τι σώζεται.

Ένας ακόμα κάτοικος αποκάλυψε ότι απέκτησε έντονη φαγούρα στο πόδι του, ωστόσο άυπνος και νηστικός συνέχιζε να προσπαθεί να σώσει τους κόπους μιας ζωής και δεν ασχολήθηκε με τα δερματικά προβλήματα. Σοκαριστική ήταν η αποκάλυψη ότι το νερό που ερχόταν στις βρύσες την Παρασκευή μετά το πέρας της κακοκαιρίας ήταν καφέ.

«Αρχίσανε οι άφτρες μέσα στο στόμα. Αρχίσανε τα προβλήματα τα γαστρεντερολογικά»

Ακόμα κι αν δεν έπιναν νερό της βρύσης, η επαφή με αυτό έφτανε για να προκαλέσει γαστρεντερολογικά προβλήματα.

«Εν συνεχεία όταν πέρασαν αυτά, το νερό είναι πιο καθαρό, φαίνεται πιο καθαρό. Όταν ήρθε το νερό και το είδαμε εμείς καθαρό, πλέναμε τα πιάτα, πλέναμε τους πάγκους της κουζίνας, ξεπλέναμε τα παιχνίδια των παιδιών, κάναμε μπάνιο και αρχίσαν τα εξανθήματα. Αρχίσανε οι άφτρες μέσα στο στόμα. Αρχίσανε τα προβλήματα τα γαστρεντερολογικά. Έχω ανθρώπους γύρω μου που τα παιδιά έχουν συνέχεια προβλήματα, ασχέτως αν προσπαθούν οι άνθρωποι να τα έχουν μόνο με εμφιαλωμένα. Πράγμα αδύνατο, αδύνατο πλέον», ανέφερε κάτοικος της περιοχής, στον οποίον εμφανίστηκαν μέχρι και κόκκινα σημάδια.

«Έχουν γεμίσει τα πόδια μου όλα με μολύνσεις από τις λάσπες και από το νερό το ακάθαρτο. Δερματικά προβλήματα έχουμε αρχίσει να υπάρχουν, από τις λάσπες και από την μη καθαριότητα του νερού που ξεπλένεσαι, δηλαδή όταν πας στις λάσπες να ξελασπώσεις το σπίτι σου, μετά πας και ξεπλένεσαι με το νερό που έχεις στο σπίτι σου», δήλωσε.

Εξανθήματα στο πόδι έβγαλε ένας 63χρονος

Με εξανθήματα στα πόδια νοσηλεύεται και ένας 63χρονος. Όπως ανέφερε η κόρη του, ο πατέρας της έπαθε μόλυνση στα πόδια του, καθώς το νερό είχε φτάσει μέχρι το γόνατό του. Το πόδι του είχε πρηστεί και εμφάνισε φλεγμονή και πόνο, με τους γιατρούς να του χορηγούν αρχικά αντιβίωση, ωστόσο η μόλυνση δεν υποχωρούσε.

«Χθες δεν μπορούσε να προχωρήσει. Τον πήραμε στα χέρια και τον πήγαμε στο νοσοκομείο», είπε

Ο πατέρας της πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να βελτιώνεται, ενώ του χορηγείται ενδοφλέβια αγωγή.