ΕΛΛΑΔΑ

Αγαπηδάκη: 46 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία, τα έξι χρειάστηκαν νοσηλεία

Αγαπηδάκη: 46 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία, τα έξι χρειάστηκαν νοσηλεία
Eurokinissi

Σύμφωνα με την κυρία Αγαπηδάκη, στη Θεσσαλία έχουν καταγραφεί 46 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, από τα οποία τα έξι χρειάστηκε να νοσηλευτούν

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το πώς θα προφυλαχθούν οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ο πρώτος άξονας, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», είναι η επιδημιολογική επιτήρηση των λοιμωδών νοσημάτων σε όλη τη Θεσσαλία, η οποία βασίζεται στην καθημερινή ενημέρωση από τις 26 δομές υπηρεσιών υγείας που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με την κυρία Αγαπηδάκη, έχουν καταγραφεί 46 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, από τα οποία τα έξι χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, μόνο 3 σχετίζονται με παθογόνο νόσο που σχετίζονται με τις πλημμύρες.

Ο δεύτερος άξονας είναι η εντομολογική επιτήρηση, διευκρινίζοντας ότι τα προβλήματα με τα κουνούπια θα εμφανιστούν με την αποστράγγιση των υδάτων, περίπου σε 10 ημέρες. Για το λόγο αυτό τοποθετούνται ειδικές παγίδες ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα.

Τρίτος άξονας είναι η καταλληλότητα του νερού και για το σκοπό αυτό γίνονται δειγματοληψίες από διάφορα σημεία της Θεσσαλίας, τρεις φορές την εβδομάδα.