ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 20χρονης Μαριάννας - «Η καπετάνισσά μας αυτή τη στιγμή ταξιδεύει»

Κως: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 20χρονης Μαριάννας - «Η καπετάνισσά μας αυτή τη στιγμή ταξιδεύει»

Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον θάνατο της 20χρονης δόκιμου. Χθες στο Ζηπάρι στην Κω η τελευταία πράξη του δράματος

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στην 20χρονη δόκιμο που έχασε τη ζωή της μετά από ασθένεια κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ινδία. Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την άτυχη Μαριάννα το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Ζηπάρι Κω.

Άγνωστος παραμένει ακόμα ο λόγος για τον οποίο η 20χρονη δόκιμος έχασε τη ζωή της στο πρώτο της ταξίδι. Όπως φαίνεται η νεαρή κοπέλα πέθανε από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα, πιθανότατα μετά από τσίμπημα από κάποιο μολυσμένο κουνούπι. Λίγες μέρες νωρίτερα η Μαριάννα είχε επισκεφθεί το Ντουμπάι όπου αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις και παραπονέθηκε για εξανθήματα που έβγαζε στο σώμα της.

Ωστόσο, από τις πρώτες ημέρες που ασθένησε μέχρι τη στιγμή που επαναπατρίστηκε η 20χρονη φέρεται πως πέρασαν περισσότερες από 10 ημέρες εν πλω. Συγκεκριμένα η 20χρονη ναυτολογήθηκε στις 13 Αυγούστου 2023 και ξεκίνησε ταξίδι από το λιμάνι Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με προορισμό την Ινδία.

Η μητέρα της μίλησε στο MEGA λίγο πριν την κηδεία της: «Σήμερα θα κηδέψουμε την κούκλα μας, τον άγγελό μας, τη καπετάνισσά μας. Η καπετάνισσά μας που ήθελε να ταξιδεύει. Ήθελε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και το έκανε. Δεν ξέρουν ούτε οι γιατροί, δεν έχει βγει τίποτα ακόμα, δεν έχουν βγει τίποτα από τα πορίσματα ή η ιατροδικαστική έκθεση. Οι άνθρωποι θέλανε πάρα πολύ να σώσουν το παιδί μας, προσπάθησαν όλοι. Η καπετάνισσά μας αυτή τη στιγμή ταξιδεύει, κάνει το όνειρό της πραγματικότητα… αυτό που ήθελε να κάνει, ταξιδεύει στις θάλασσες».