ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: «Σαρώνει» την δυτική Ελλάδα με καταρρακτώδεις βροχές - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Κακοκαιρία Elias: «Σαρώνει» την δυτική Ελλάδα με καταρρακτώδεις βροχές - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Eurokinissi

Η κακοκαιρία «Elias» χτυπάει ήδη την Ελλάδα, κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου η νύχτα αναμένεται δύσκολη.

Η κακοκαιρία «Elias» από το απόγευμα της Δευτέρας «χτυπά» τη Δυτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τις περιοχές που είχαν χτυπηθεί από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία με τους κατοίκους να επιχειρούν να οχυρώσουν τα σπίτια τους με κάθε δυνατό μέσο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε επιφυλακή είναι πέντε περιοχές.

Το απόγευμα της Δευτέρας χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα, στο Αίγιο «κατέβηκε» το βουνό στην Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου.

Επίσης, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα άνοιξαν οι ουρανοί με αποτέλεσμα δρόμοι να έχουν γίνει «ποτάμια», να υπάρχουν κατολισθήσεις, ενώ στο σκοτάδι βυθίστηκαν χωριά στη Λάρισα λόγω της κακοκαιρίας.

Στο σημείο της κατολίσθησης έχει γίνει αντιδρόμηση, που σημαίνει ότι η Ολυμπία Οδός έχει δώσει 2 λωρίδες από το ρεύμα προς Πάτρα προκειμένου να το χρησιμοποιούν οι οδηγοί που κινούνται προς την Αθήνα.

Στο ύψος του Ελαιώνα μέχρι και τα Καλάβρυτα. Η κατολίσθηση οφείλεται στην έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή αλλά και στα καμένα στις πυρκαγιές του περασμένου Ιουνίου.

Η παραχωρησιούχος σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα δώσουν άμεσα στην κυκλοφορία το κομμάτι αυτό γιατί φοβόνται την περαιτέρω εξέλιξη αυτού του φαινομένου και άλλες κατολισθήσεις.

Χθες το 112 ήχησε και στο Ξυλόκαστρο, ενώ πολλή βροχή έπεσε και στα Τρίκαλα με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια.

Σημειώνεται ότι στο Αίγιο σημειώθηκε κατολίσθηση ενώ έκλεισε για αρκετή ώρα η παλαιά Εθνική οδός και κομμάτι της νέας.


Ενώ σε κατάσταση επιφυλακής οι κάτοικοι στο Πήλιο, φοβούνται πιθανές νέες καταστροφές που θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει.